Uhapšeni ginekolog iz Kragujevca za abortus uzeo 1.000 evra?

Prilikom saslušanja M. P. se branio ćutanjem, odnosno nije želeo da odgovara na pitanja tužioca bez prisustva svog advokata, koji je, kao i njegove kragujevačke kolege u štrajku

  • 15

Specijalista ginekologije i akušerstva M. P. (64) iz Kragujevca, uhapšen je zbog sumnje da je krajem oktobra u svojoj pacijentkinji (35) iz Čačka uradio nedozvoljeni abortus u petom mesecu trudnoće.

Život su joj, po svemu sudeći, spasli lekari u državnoj bolnici, odnosno u Kliničkom centru.

Celu operaciju uhapšeni ginekolog dogovorio je sa kolegom iz Čačka, za iznos od 1. 000 evra, pišu "Večernje novosti".

Žena je, kako se sumnja, upravo na predlog lekara iz Čačka V. Č. (65) i stigla u privatnu ordinaciju čiji je vlasnik uhapšeni kragujevačkog ginekologa.

Nakon intervencije, koja je inače nedozvoljena, jer je reč o poodmakloj trudnoći, došlo je do komplikacija.

- Žena je tada sa obilnim krvarenjem i ozbiljnim unutrašnjim povredama opasnim po život, hitno prebačena u kragujevački Klinički sentar, gde je zbrinuta - navodi izbor "Novosti" blizak istrazi.

Kragujevački ginekolog uhapšen je preksinoć, a policija je u istoj akciji privela i njegovog kolegu V. Č. (65) iz Čačka. Prvi je osumnjičen za krivično delo nedozvoljeni prekid trudnoće, a drugi za pomaganje.

Sudija za prethodni postupak ovdašnjeg Osnovnog suda, Predrag Bošković, odredio je pritvor za M. P. ,uz obrazloženje da je to urađeno kako ne bi uticao na svedoke, dok je V. Č. iz Čačka pušten da se brani sa slobode.

Prilikom saslušanja M. P. se branio ćutanjem, odnosno nije želeo da odgovara na pitanja tužioca bez prisustva svog advokata, koji je, kao i njegove kragujevačke kolege u štrajku.

U Kliničkom centru nisu želeli da daju bilo kakve informacije o ovom slučaju.

Abortus je inače dozvoljen do trećeg meseca trudnoće. U većim trudnoćama namerni prekid iz medicinskih razloga radi se samo izuzetno uz posebno odobrenje Komisije ili Konzilijuma. Konzilijarno se odluka, takođe, donosi i kada poodmakla trudnoća mora da se prekine zato što sa plodom nešto nije u redu.

(Telegraf.rs / Novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko. . .

    24. decembar 2014 | 00:39

    Alo,zena ima 35 god,uradila je zato sto je htela,potpisala i platila. .a ne pisete sto je taj isti lekar porodio i 90 posto zena u Kgu,i sto je veoma dobar i cenjen. .nije mala,njoj neka se sudi

  • Поручник ДЕ РОКО

    24. decembar 2014 | 04:27

    Ову жену треба осудити за чедоморство шта је чекала пет месеци па није доктор нашао њу него она њега !

  • Igor Novi Sad Crnogorac

    24. decembar 2014 | 02:30

    Ovde su krivi i doktor i zena koja je zahtevala, ovako komplikovan abortus.. I ako je bas tako cenjen, zasto je dozvolio sebi, i dao ta pravo da radi nesto za sta je sam bio svestan, kao neko ko ima iskustva i doktorsku disertaciju da ukalja svoj obraz, i uradi ovakav abortus. Pitam se gde je ova zena bila 5 meseci..?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA