U Novom Sadu će đacima kontrolisati torbe!

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama je obavezalo direktore škola da pribave i saglasnost roditelja za preglede sadržaja torbi, ali i da ovlaste timove u školama koji bi obavljali preglede

  • 4

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama obavezalo je danas direktore škola u Novom Sadu da preduzmu mere, kako bi se omogućila povremena kontrola i pregled učeničkih školskih torbi, kako bi se sprečilo unošenje opasnih predmeta i droge.

Koordinaciono telo je obavezalo direktore škola da pribave i saglasnost roditelja za preglede sadržaja torbi, ali i da ovlaste timove u školama koji bi obavljali preglede, rečeno je na sednici tog organa.

Kako je objašnjeno, pojedine škole, nakon dobijene saglasnosti roditelja, već su uvele ovu meru i nakon primene, ona pokazuje pozitivne rezultate. Ovaj predlog podržali su i predsednici Saveta roditelja osnovnih i srednjih škola, a predsednik Aktiva direktora srednjih škola Slavko Matić rekao je da takva mera ima efekta.

- To se ne radi svakodnevno, već iznenada i u saradnji s upravom škole i odeljenskim starešinom. Učenici ponekad donose ono što ne sme da se unosi u školu, a ova mera je način da to sprečimo - precizirao je Matić.

Na sednici je rečeno da će Policijska uprava Novi Sad, preko kvartovskih policajaca, pojačati kontrole oko školskih objekata.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA