U Japanu se godišnje rodi skoro pola Srbije!

- Ovo je četvrta uzastopna godina da je u Japanu, koji ima oko 128 miliona stanovnika, registrovan rekordno nizak priraštaj, odnosno samo oko 7,9 rođenih beba na 1.000 stanovnika - saopštilo je Ministarstvo zdravlja

  • 7

Prošle godine u Japanu je rođeno samo 1,001 miliona beba, što je najmanje od kada se prikupljaju podaci, navodi se u zvaničnom vladinom izveštaju.

- Ovo je četvrta uzastopna godina da je u Japanu, koji ima oko 128 miliona stanovnika, registrovan rekordno nizak priraštaj, odnosno samo oko 7,9 rođenih beba na 1.000 stanovnika -  saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Printskrin: Youtube/Esther anderson Printskrin: Youtube/Esther anderson

Istovremeno, u 2014. godini umrlo je 1,269 miliona ljudi, što je peta godina zaredom da je mortalitet u porastu u zemlji koja slovi za "najstariju u svetu", jer je očekivani prosečni životni vek dostigao više od 81 godinu.

- Dalji pad nataliteta je neizbežan jer se smanjuje broj žena u reproduktivnom dobu - rekao je jedan od zvaničnika Ministarstva za "Kjodo njuz".

Vlada je upozorila da će u 2060. godini ljudi stariji od 65 godina činiti 40 odsto stanovništva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA