IŠAO PO CIGARETE PA POGINUO: Udario ga voz, jer rampa ne radi? (FOTO)

Stanovnici paraćinskog naselja Dankovo, gde se nalazi pružni prelaz na kom je sinoć poginuo Boban Savić, tvrde da se rampe dugo ne podižu kad voz prođe, a ono što je najstrašnije je što se ponekad i ne spuste

  • 11

Muškarac koji je sinoć oko 23.15 sati smrtno stradao kad ga je udario voz dok je prelazio autom prugu u Paraćinu, Boban Savić, krenuo je u grad da kupi cigarete, a da ironija bude još veća, živeo je u kući koja se nalazi samo par stotina metara od mesta nesreće.

Članovi porodice nastradalog su potreseni i nisu želeli da razgovaraju sa novinarima, ali je majka Javorka kroz suze objasnila da je njen sin kratko pre pogibije došao kući da uzme novac.

- Rekao je da su mu potrebne pare za cigare. Uzeo je novac, seo u automobil i otišao do benzinske pumpe, pa u grad. Čekala sam ga ceo sat da se vrati, ali njega nije bilo. Oko ponoći su došli njegovi prijatelji i saopštili mi strašnu vest, da je moj Boban mrtav - jedva je rekla majka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Njih dvoje su zajedno živeli u kući, a Boban ima i desetogodišnju ćerkicu koja živi sa njegovom bivšom suprugom.

- Sa majkom je otišla u Niš kod bake. Ona je strašno vezana za oca. Do popodne joj nisu rekli da je otac poginuo. Rekli su da je povređen i da se nalazi u bolnici - objasnila je Javorka.

Stanovnici Dankova, paraćinskog naselja sa druge strane pruge, koriste ovaj prelaz nekoliko puta dnevno. Pruga se tu ukršta u nivou sa saobraćajnicom koja iz Paraćina vodi do sela sa leve strane Velike Morave i preko te pruge prelaze svi koji iz tog kraja dolaze u Paraćin.

Svi su čuli da je Boban kolima zaobišao spuštenu rampu kad ga je voz udario. Međutim, tvrde da sistem za automatsko spuštanje polubranika, koji je skoro napravljen, ne funkcioniše kako treba.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Kad se rampe spuste i voz prođe, one se još dugo ne podižu, što usporava saobraćaj i desetine vozila blokira saobraćaj ispred pruge. To je strahota videti kakva se gužva pravi. Očigledno da je Boban pomislio da je voz prošao i da rampa džabe stoji, pa je zato i krenuo. Nije imao strpljenja da čeka - rekli su mnogi.

Prema rečima dr Vladana Dimitrijevića, građani i mesna zajednica Dankovo su već upozoravali na ovaj problem, ali on nije rešen.

- Vozači često izlaze iz vozila i prelaze prugu peške jer se rampa nenormalno dugo ne podiže iako je voz odavno prošao. Napravi se pravi kolaps ispred pruge, pa nije čudno što pešaci i vozači ponekad zaobilaze rampu - tvrdi Dimitrijević.

Prema rečima nekih stanovnika Dankova, dešavalo se i suprotno, da voz naiđe i prođe, a da rampe ne reaguju, ne zatvore prelaz. To je mnogo opasnije nego suprotni slučaj i velika opasnost po živote, pa će savet ove MZ ponovo tražiti od nadležnih da provere da li je ispravan sistem za automatsko spuštanje polubranika na ovom pružnom prelau.

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nepušač

    3. januar 2015 | 22:35

    Ja sam decu vaspitao da nepuše, ali kako vidim mogao je da ide i po so ili šećer pa da nastrada. Nikad se nezna. Mora rampa da radi, a ne ovako, mnogo je to opasno.

  • Ratare

    3. januar 2015 | 22:01

    Pa i kod nas u selu mnogo puta se desi da je rampa podignuta a voz prolazi,saucesce porodici.

  • Gargamel

    3. januar 2015 | 22:14

    A lepo su nam uvek govorili da pušenje ubija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA