NEVEROVATNO: Devojčica (7) otkrila kako je JEDINA uspela da preživi pad aviona u kom je izgubila porodicu!

Sejlor Gucler (7) jedina je preživela pad porodičnog aviona u teško pristupačnom predelu zapadnog Kentakija, a uprkos brojnim povredama, uspela je da pronađe pomoć

  • 0

Sedmogodišnja devojčica koja je preživela pad malog aviona u Kentakiju i pešice stigla do prvih koji bi joj mogli pomoći, uspela je u svom poduhvatu zahvaljujući lekcijama o preživljavanju u divljini, kojima ju je naučio otac.

Sejlor Gucler jedina je preživela pad porodičnog aviona u teško pristupačnom predelu zapadnog Kentakija. U padu su poginuli njeni roditelji, sestra i sestričina. Hrabra devojčica ispuzala je iz uništenog aviona, zapalila granu drveta na olupini koja je i dalje gorela, a potom se zaputila kroz hladnu noć iako je obilno krvarila iz nekoliko rana, a imala je i više preloma.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Devojčica je hodala nešto više od kilometra kroz mračnu šumu dok nije došla do prve kuće gde je pronašla preko potrebnu pomoć.

Njen otac Marti Gucler (48) pilotirao je avionom u surovim vremenskim uslovima, a potom je pozvao za pomoć, u prošli petak oko 18 sati po lokalnom vremenu.

Porodica Gucler i njihova 14-godišnja rođaka vraćali su se s Floride gde su proveli praznike na jugu Ilinoisa.

Savezni istražitelji pretražuju ostatke aviona i područje pada kako bi ustanovili šta je dovelo do teške nesreće.

Marti Gucler je leteo od svoje 16. godine i iza sebe je imao više od 4.000 sati leta. U slobodno vreme radio je i kao instruktor letenja, a isti je put, od Floride do Ilinoisa, preleteo u mnogo, mnogo navrata, ispričao je porodični prijatelj za američke medije.

Četrdeset minuta nakon što je Guclerov avion izgubio kontakt s kontrolom leta, lokalna policija primila je poziv Larija Vilkinsa koji je tvrdio kako je pronašao devojčicu koja tvrdi da je upravo preživela avionsku nesreću u kojoj su poginuli njeni roditelji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vilkins je ispričao da je devojčica na njegova vrata pokucala bosa, samo s jednom čarapom, obučena lagano "za Floridu" dok je temperatura iznosila svega 4 sttepena Celzijusa.

- Pitala me može li ući. Rekao sam: "Dušo, šta mogu da uradim za tebe?'' - kaže Vilkins.

- Uzeo sam peškir, očistio je i nazvao službu za spasavanje. Ubrzo je stigla policija, a devojčica im je ispričala kako je pokušala da probudi roditelje pre nego što je napustila mesto udesa. Ona je borac – na pameti joj je bilo samo da pokuša pronaći pomoć za svoju porodicu - priča policajac Brent Vajt, koji je među prvima stigao do Vilkinsonove kuće.

Devojčica je dan kasnije otpuštena iz bolnice i otputovala je kući. Preostali članovi porodice Gucler, koja se obogatila trgujući nameštajem, izdala je sledeće saopštenje za javnost: "Skrhani smo ovim gubitkom, ali sigurni smo da oni sad počivaju u nežnom Božjem naručju".

(Telegraf.rs / Independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA