Žena samoubica se raznela u Istanbulu, preminuo policajac

Gradonačelnik Istanbula Vasip Sahin je izjavio da je žena ušla u policijsku stanicu i na engleskom jeziku rekla da je izgubila novčanik, nakon čega se raznela i poginula, prenele su svetske agencije

  • 5

U napadu žene samoubice, koja je ušla u policijsku stanicu u starom delu Istanbula Sultanahmetu i raznela se, smrtno je stradao jedan policajac, dok je drugi zadobio lakše povrede, objavile su turske televizijske stanice.

Gradonačelnik Istanbula Vasip Sahin je izjavio da je žena ušla u policijsku stanicu i na engleskom jeziku rekla da je izgubila novčanik, nakon čega se raznela i poginula, prenele su svetske agencije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sahin je dodao da identitet i nacionalnost žene zasad nisu poznati, ali policija radi na utvrđivanju njenog identiteta.

U ranijim televizijskim izveštajima je objavljeno da je žena aktivirala ručnu granatu. Na televizijskim snimcima se može videti da je policija ogradila ulicu u kojoj se nalazi napadnuta policijska stanica, kao i da je saobraćaj na tom području obustavljen, da bi kratko potom bio ponovno uspostavljen.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Niko još nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, ali je pre nedelju dana policija uspela da obuzda jednog muškarca koji je bacao granate i pucao iz vatrenog oružja na policajce u blizini kancelarije turskog premijera Ahmeta Davutoglua.

Kasnije je odgovornost za taj napad preuzeo levičarski Revolucionarni narodni oslobodilački front (DHKP-C), koji je tada upozorio da će izvršiti nove napade.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ta grupa je odgovorna i za lanjski napad bombaša samoubice na ambasadu SAD u Ankari, kao i za više napada na policijske stanice u Turskoj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA