PREDAO SE PARISKI DŽIHADISTA: Posle masakra u Parizu došao sam u policiju. Evo šta je rekao!

Najmlađi osumnjičeni za napad na redakciju lista "Šarli Ebdo" predao se policiji, tako što se svojevoljno pojavio u policijskoj stanici u blizini granice sa Belgijom, kako se navodi, "kada je čuo svoje ime u medjima"

  • 35

Najmlađi osumnjičeni za napad na redakciju lista "Šarli Ebdo" predao se policiji, dok potraga za preostalom dvojicom i dalje traje, piše francuski "Liberasion".

Kako navodi list, Hamid Murad (18) se sam javio stanicu policijsku u blizini granice sa Belgijom, kako se navodi, "kada je čuo svoje ime medjima".

Pojedini francuski mediji navode da je izjavio da je nevin i da je bio u školi u trenutku napada u kom je ubijeno 12 ljudi.

Šerif Kuači, jedan od napadača na Šarli Ebdo. Foto: AP/Tanjug, Twitter Šerif Kuači, jedan od napadača na Šarli Ebdo. Foto: AP/Tanjug, Twitter

EKSKLUZIVNO! OVO JE ŠERIF KUAČI: Pogledajte lice monstruma koji je napao Šarli Ebdo! (FOTO)

Istovremeno, francuska policija objavila je fotografije dvojice begunaca, braće Saida (34) i Šerifa Kuačija (32), za koje se veruje da su izvršili masakr u "Šarli Ebdou".

Policija je upozorila da su njih dvojica najverovatnije naoružani teškim naoružanjem i da su opasni, kao i da su povezani sa jednom jemenskom terorističkom mrežom.

Jake policijske snage su tokom noći pretresle više lokacija u Francuskoj u potrazi za njima dvojicom. Mediji su sa pažnjom pratili pretres jednog stana u Remsu koji je završen bez ispaljenog metka i izvestili da cilj akcije nije hapšenje već prikupljanje DNK podataka i drugih dokaza.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

IDENTIFIKOVANI NAPADAČI NA ŠARLI EBDO: Ko su najveći monstrumi u istoriji Francuske (FOTO)

U potrazi učestvuje više od 3.000 francuskih policajaca. Sva trojica osumnjičenih su rođeni u Francuskoj, a braća Kuači su rodom iz Pariza i imaju francusko državljanstvo. Trenutno nije poznato koje je nacionalnosti Murad.

Prema pisanju svetskih medija, braća su jedan period života provela u Jemenu, gde su prošli terorističku obuku.

Šerif Kuači, jedan od napadača na Šarli Ebdo. Foto: AP/Tanjug, Twitter Šerif Kuači, jedan od napadača na Šarli Ebdo. Foto: AP/Tanjug, Twitter

U napadu na list "Šarli Ebdo" ubijeno je 12 ljudi, a 11 osoba je ranjeno. Među ubijenima su glavni urednik lista Stefan Šarbonije, trojica istaknutih karikaturista, kao i dvojica policajaca.

U Francuskoj je proglašen Dan žalosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Franc

    8. januar 2015 | 09:34

    Dobice sad musliji zasluzeno,ima da ih sikaniraju u svakoj evropskoj zemlji kako i zasluzuju...primitivci...

  • Krim2

    8. januar 2015 | 09:11

    Zbog cega sada ZAPADNA "CIVILIZACIJA ,, ustaje .zapad se potrese zbog 10 njihovih ljudi, gde je Zapad kada ubijaju svaki dan na STOTINE MUSLIMANA sirom svijeta, dokle se god na stvori Ravnoteza poginulih ZAPADNJAKA i MUSLIMANA Svijet ce biti u Opasnosti.

  • Dilindzer

    8. januar 2015 | 09:57

    Arapski dzihadista.... vec znate da je kriv, vec ste ga osudili...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA