Stros-Kan umešan u lanac prostitucije?

Bivši direktor MMF optužen je da je učestvovao u organizovanju zabava na kojima su goste zabavljale prostitutke

  • 0

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros-Kan optužen je zbog sumnje da je umešan u lanac prostitucije. Stros-Kan je oosumnjičen da je učestvovao na zabavama na kojima su goste zabavljale prostitutke. Njegovi advokati tvrde da on nije znao čime se te žene bave.

Stros-Kan je optužen nakon ispitivanja pred sudom u francuskom gradu Lilu. Ročište u Francuskoj je zakazano zbog sumnje da je Stros-Kan uključen u organizovanje zabava sa prostitutkama u elitnim hotelima u Francuskoj, Belgiji i SAD, zbog čega je pre mesec dana bio u pritvoru dva dana.

- Dominik Stros-Kan je stavljen pod pravnu kontrolu i zabranjeno mu je da kontaktira okrivljene, civilne tužioce, svedoke i medije u vezi sa postupkom - naveli su tužioci u saopštenju.

Jedan od advokata Stros-Kana, Ričard Malka, rekao je da Stros-Kan "snažno tvrdi da nije kriv i da nikada nije imao ni najmanju slutnju da su žene koje je sretao mogle biti prostituke".

Stros-Kanovo ime se pojavilo kada je policija istraživala lanac prostitucije, čije su pripadnice dovođene iz bordela sa one strane francusko-belgijske granice da bi učestvovale u orgijama u elitnim hotelima u Lilu i Parizu. Bivši direktor MMF-a priznao je da je učestvovao na nekoliko takvih "žurki". Međutim, on je preko svog advokata negirao da je znao da je ta "pratnja" plaćena.

Korišćenje usluga prostitutki nije protivzakonito u Francuskoj, ali tužioci traže dokaze da je Stros-Kan bio svestan činjenice da je zabave organizovala mreža podvodača i da su ih plaćali drugi gosti, zloupotrebljavajući finansijska sredstva kompanija.

Bivši direktor MMF-a pušten je uz kauciju od 100.000 evra.

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA