KONAČNO: Pronađena i druga crna kutija "Er Azija" aviona

Druga crna kutija i dalje je "zaglavljena pod teškom olupinom" i ronioci rade da njenom oslobađanju

  • 1

Ronioci su danas locirali drugu crnu kutiju iz aviona kompanije "Er Azija" koji se srušio pre više od dve nedelje i u smrt odneo sve putnike i članove posade, ali instrument još nije izvađen iz olupine na dnu Javanskog mora.

Crna kutija koja je snimala razgovor u kokpitu locirana je samo nekoliko sati pošto su zvaničnici objavili da je jedna crna kutija o podacima s leta izvađena na površinu iz morskih dubina, rekao je koordinator operacija Narodne agencije za potragu i spasavanje Surjadi Bambang Suprijadi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

On je dodao da je druga crna kutija i dalje "zaglavljena pod teškom olupinom" i ronioci rade da njenom oslobađanju, prenela je agencija AP.

Dva instrumenta iz letelice su od vitalnog značaja za otkrivanje šta se dogodilo na letu QZ8501 pošto je kontrola leta izgubila kontakt 28. decembra sa avionom na manje od pola puta dvosatnog leta između Surabaja i Singapura, kada je u smrt otišlo 162 putnika i članova posade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    12. januar 2015 | 10:36

    I, nadjena je crna kutija? Da li ce meko naci prezivelog putnika?Naravno nece naci.Na kraju ce se ispostaviti da niko nije kriv I da je zatajila tehnika.Tehnici se ne sudi.Fabrika ima spremljen odgovor da nije letilica adekvatno se odrzavala,sto I postoji mogucnost. U slucaju velikog pritiska javnosti osudice nekog I posle toga sve se zaboravlja. To je scenario.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA