DA LI JE OVO NAJVEĆE RUGLO U SRBIJI? A nije ni bolnica ni škola! (FOTO)

Železnička stanica u Jagodini bila je svojevremeno kao jedna od najlepših zgrada na poštanskoj razglednici. Danas, međutim, više podseća na mizanscen nekog horor filma u kojem svakog trenutka može da vam se sruči deo plafona na glavu

  • 23

Verovatno ste zaključili da je drugi deo naslova ovog teksta krajnje ironičan, tek možete misliti na kakvu reakciju u redakciji su naišle fotografije koje nam je poslala čitateljka Suza Jovanović.

Krajnje pojednostavljeno, reakcija većine je otprilike bila - da li da se radujemo što na zapanjujućim fotografijama na kojima se jasno vidi otpala fasada sa zidova i oštećeni plafon nije škola ni bolnica ili da ostanemo u neverici što se zapravo radi o čekaonici Železničke stanice u Jagodini?

Foto: Facebook / Suza Jovanović Foto: Facebook / Suza Jovanović

Baš tako, u ovakvim uslovima putnici u Jagodini neretko provode sate... Čekajući da im se komad maltera, ili ne daj bože deo plafona sruči na glavu. Teško je zamisliti tako nešto. Zar ne?

Prema rečima čitateljke koja nam je revoltirana pasivnošću nadležnih poslala fotografije blago je reći - ruinirane čekaonice, zgrada ove Železničke stanice sagrađena je krajem 19. veka kada je prvi voz u Srbiji prošao na relaciji Beograd - Niš.

Foto: Facebook / Suza Jovanović Foto: Facebook / Suza Jovanović

- Bila je to jedna od najlepših zgrada tog vremena u gradu i zbog toga je bila na poštanskoj razglednici - objasnila nam je kratko uznemirena čitateljka.

Kako bismo saznali zašto se ova zgrada koja bi trebalo da bude ponos Srbije nalazi u ovakvom stanju nazvali smo nadležne iz Železničke stanice u Jagodini. Oni su nam, pak, objasnili da nisu ovlašćeni da daju bilo kakve izjave i da bi bilo najbolje da kontaktiramo medija centar Železnica Srbije.

Foto: Facebook / Suza Jovanović Foto: Facebook / Suza Jovanović

To smo, naravno, i učinili, međutim ni nakon dva dana iz ove ustanove nisu našli za shodno da nam odgovore na nekoliko veoma jednostavnih pitanja: Zašto se Železnička stanica nalazi u ovakvom stanju, koliko je novca neophodno da se sakupi kako bi se restaurirao čitav prostor, i od koga je do sada tražen novac za rekonstrukciju?

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    18. januar 2015 | 21:32

    Sta ce ti stanica kad nemamo zeleznicu!

  • Putnik

    18. januar 2015 | 23:02

    A tek da odete u Topolu na autobusku stanicu i da vidite sta je horor? WC i smrad koji se siri do kilometar dalje.

  • Boba

    18. januar 2015 | 22:36

    To ce Palma uskoro resiti..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA