AVET KOJA JE UBIJALA SRBE PONOVO PRETI SRBIJI: Epidemija malih boginja - 72 osobe zaražene, a bolest se sve više širi! (VIDEO)

Srbiji peti epidemija malih boginja koje su u našoj zemlji poslednji put registrovane 2007. godine, a do sada je zabeleženo 38 slučajeva zaraze, a za još 34 osobe se sumnja da imaju ovu bolest

  • 45

Srbiji peti epidemija malih boginja koje su u našoj zemlji poslednji put registrovane 2007. godine, a do sada je zabeleženo 38 slučajeva zaraze, a za još 34 osobe se sumnja da imaju ovu bolest, za koju se smatralo da je iskorenjena!

Prema rečima stručnjaka osnovni uzrok povratka malih boginja jeste sve češće odbijanje roditelja da vakcinišu decu protiv ove bolesti, pošto su se pojavile naučne tvrdnje da MMR vakcina može da prouzrokuje autizam!

UZBUNA: Beogradom haraju male boginje, deca u opasnosti

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Male boginje (morbili) u Srbiju su stigle u novembru, a prvi slučaj zabeležen je u Beogradu, gde je u međuvremenu i zvanično proglašena epidemija koja se od tada proširila po celoj zemlji.

Ovo je veoma zarazna bolest, koja se u početku manifestuje kijanjem i povišenom temperaturom, mučninom u stomaku, osipom i kašljem, a kasnije može izazvati i tuberkulozu, akutno zapaljenje mozga, ali i smrtne slučajeve!

U epidemiji morbila 1997. godine u kojoj je obolelo oko 4.000 osoba registrovano je više smrtnih slučaja.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

BROJ ZARAŽENIH:

* Beograd - 37

* Južnobački okrug - 18

* Mačvanski okrug - 5

* Sremski okrug - 3

* Severnobanatski okrug - 2

* Jablanički okrug - 2

* Južnobanatski okrug - 2

* Moravički okrug - 3

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    16. januar 2015 | 10:26

    Plase narod!Farmakomafijia,DRZAVA!!!!!

  • Darko

    16. januar 2015 | 09:44

    Odkud to kad su deca vakcinisana? Znaci vakcina ne deluje. Zasto onda vakcinisati decu pitam se...? Na kraju krajeva bolest malih boginja samo treba prelezati.To nije nesto sto nije neizlecivo.

  • Marija

    16. januar 2015 | 08:56

    Male boginje nisu opasne vecina nas ih je prelezala!Ovim lazima propagirate opasne vakcine (od kojih farmacetska macija profitira po svaku cenu)koje ostavljaju daleko vece i opasnije posledice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA