Hrvatska raspisala poternicu za Glavašem

Ova poternica znači da će Glavaš, ukoliko pređe na hrvatsku teritoriju nakon puštanja iz mostarskog zatvora, biti uhapšen. Protiv njega je sada na snazi pravosnažna presuda koja nije odgovarajuća, a zbog koje mu je određen pritvor

  • 5

Županijski sud u Zagrebu raspisao je poternicu za Branimirom Glavašem, kojem je prvobitno bila ukinuta pravosnažna presuda, prema kojoj zbog ratnog zločina služi zatvorsku kaznu u BiH.

To znači da će Glavaš, ukoliko pređe na hrvatsku teritoriju nakon puštanja iz mostarskog zatvora, biti uhapšen. Protiv njega je sada na snazi pravosnažna presuda koja nije odgovarajuća, a zbog koje mu je određen pritvor.

Foto: Wikipedia/Suradnik13 Foto: Wikipedia/Suradnik13

Portparol zagrebačkog Županijskog suda, Krešimir Devičić, je rekao novinarima da je poternica raspisana jer je Ustavni sud stavio van snage pravosnažnu presudu Vrhovnog suda, na osnovu koje je Glavaš osuđen na zatvorsku kaznu od osam godina.

S obzirom da Glavaš u Mostaru služi kaznu, na osnovu pravosnažne presude koja je ukinuta, očekuje se da će uskoro biti pušten na slobodu.

On je dodao da Glavaš, ukoliko Ministarstvo unutrašnjih poslova raspiše međunarodnu poternicu, teoretski može biti uhapšen i u BiH, ali da ga od ekstradicije štiti dvojno državljanstvo. Nepravosnažnom presudom, Glavaš je osuđen na 10 godina, a prema zakonu se pritvor određuje za kazne duže od pet godina.

(Telegraf.rs / Izvor: nezavisne.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pero

    16. januar 2015 | 18:46

    Taj monstrum je svojom rukom u osjeku ubio doktora vukasina dabica,a prethodno ga bacio u dravu sa flastero na usnama i ruke vezane flastero. Kad je vukasin isplivao on je vukasinu pucao u glavu. Tako nesto nisam vidio kakav m o n s t r u m.

  • HS.C.

    16. januar 2015 | 19:05

    Dajte mu kasnu kako treba a smesno sta je sve radio

  • 1389

    17. januar 2015 | 00:34

    vidi ovog odvatnog MONSTRUMA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA