Nova istraga o bombardovanju RTS?

Tužilaštvo bi moglo da pokrene novu istragu o odgovornima za pogibiju 16 radnika RTS-a tokom bombardovanja, Jelko Kacin tvrdi da se dokumentacija o tome nalazi u Ministarstvu odbrane

  • 0

Tužilaštvo za organizovani kriminal moglo bi da pokrene novu istargu o odgovornima za pogibiju 16 radnika RTS-a u NATO bombardovanju 1999, saznaje B92. Elemenata za pokretanje nove istrage ima, kažu u Tužilaštvu.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin je u međuvremenu reagovao i kazao da je "iznenađen pozivom" ministra odbrane Dragana Šutanovca da pomogne u rasvetljavanju slučaja NATO bombardovanja zgrade RTS-a, tako što bi Beograd dobio eventualne informacije o komunikaciji pilota s NATO bazom.

Kacin je naglasio da Ministarstvo odbrane ima direktne kontakte u NATO-u u vezi s dodatnim informacijama po pitanju tog slučaja. Takođe, tvrdi da se dokumentacija o bombardovanju nalazi u Ministarstvu odbrane Srbije.

Telegraf.rs je još u subotu pustio informaciju da se spremaju nove tužbe za pogibiju radnika RTS-a.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA