DA LI STE I VI ŽRTVA VELIKE PREVARE S AUTOMOBILIMA? Iznajmio 50 automobila, pa ih prodao!

Vlada R. osumnjičen je da je ulazio u agencije i iznajmljivao automobile različitih marki i kubikaže. Niko ništa nije sumnjao jer je uredno plaćao rentiranje. Međutim, on je u međuvremenu falsifikovao saobraćajne dozvole kako bi mogao da proda vozila

  • 3

Vlada R. (51) optužen je da je iznajmio više desetina vozila od rentakar agencija i da ih je zatim prodavao kao svoja, zaradivši na taj način više od milion i po dinara. On je, kako saznaje „Alo!“, dva meseca od rentiranja automobila uredno plaćao dnevnu tarifu, a za to vreme je pripremao falsifikovana dokumenta.

- Vlada je ulazio u agencije i iznajmljivao automobile različitih marki i kubikaže. Niko ništa nije sumnjao jer je uredno plaćao rentiranje. Međutim, on je u međuvremenu falsifikovao saobraćajne dozvole kako bi mogao da proda vozila - navodi  izvor blizak istrazi.

Okrivljeni je otkriven tako što je jednog dana odvezao automobil kod majstora da mu skine uređaj za praćenje (GPS).

- Vlasnik rentakar agencije je video da mu se gubi signala na GPS-u. Video je odakle dolazi taj sve slabiji signal i ustanovio je da se njegov automobil nalazi u majstorskoj radionici. On je telefonom pozvao radionicu i pitao zašto mu diraju GPS kada je taj isti automobil bio kod njih pre dva dana na popravci.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Na to mu je glavni majstor odgovorio da on ne zna o kom automobilu se radi, budući da je ovaj dovezao Vlada, čije je, kako je rekao, to vozilo - navodi sagovornik „Alo!“.

Naš izvor dodaje da je vlasnik rentakara odmah shvatio da neko pokušava da mu ukrade automobil, pa je pozvao policiju.

- Zemunska policija je brzo došla u tu radionicu u Batajnici i uhapsila osumnjičenog. Nakon ispitivanja ustanovljeno je da je Vlada na ovaj način pokušao da proda ili čak prodao bezmalo 50 automobila koji su u vlasništvu 18 rentakar agencija - naveo je on.

Protiv Vlade R. Treće osnovno tužilaštvo je podiglo optužnicu za prevaru i njemu je nedavno produžen pritvor, u kojem se nalazi od juna.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    21. januar 2015 | 11:31

    Ja sam zrtva prevare, ali drzave, ne nekog sitnog kriminalca...

  • Penzioner

    21. januar 2015 | 13:10

    Prevara sa stilom,samo nema partijku zastitu,odrace ga sud da pokaze silu kriminalu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA