KRVAVO U DONJECKU UPRKOS DOGOVORU: Poginulo 13, na desetine povređeno!

Granatirana je tramvajska stanica nakon što su Rusija i Ukrajina sinoć postigle dogovor o proceduri povlačenja teškog naoružanja na istoku Ukrajine

  • 8

Najmanje 13 osoba je poginulo, a na desetine je povređeno rano jutros kada je granata pogodila tramvajsku stanicu u naselju Leninski, u Donjecku, na istoku Ukrajine, saopštili su zvaničnici samoproglašene Narodne Republike Donjeck.

Prema prvim informacijama, granata je ispaljena oko pola 8 po lokalnom vremenu iz minibusa, preneo je Tass.

Do granatiranja je došlo nakon što su Rusija i Ukrajina sinoć postigle dogovor o proceduri povlačenja teškog naoružanja na istoku Ukrajine!

Prema rečima ministra spoljnih poslova Nemačke Franka Valter Štajnmajera, njegove kolege iz Rusije i Ukrajine saglasne su da teško naoružanje treba da bude povučeno 15 kilometara od demarkacione linije definisane u sporazumu iz Minska postignutog u septembru prošle godine.

Sporazum postignut nakon razgovora u Berlinu kasno u sredu predstavlja napredak, rekao je Štajnmajer, ali "nije proboj" u naporima za postizanje mirovnog sporazuma na istoku Ukrajine, preneo je AP.

Printskrin: Youtube/Пал Палыч Printskrin: Youtube/Пал Палыч

Kijev i Moskva optužuju jedni druge za neuspeh primene sporazuma o prekidu vatre dogovorenog prošlog septembra u Minsku, kako bi se okončao konflikt na istoku Ukrajine, u kome je, prema procenama Ujedinjenih nacija, od aprila prošle godine poginulo 4.700 ljudi, podsetio je Rojters.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA