SRPSKI SUD OSUDIO ČOVEKA ZA UBISTVO BUBAMARE! Da li je ovo najbizarnija presuda za koju ste čuli?

- Po zakonu o dobrobiti životinja bubamara je zaštićena vrsta. Čovek je ubio i morao je da odgovara za to - kaže predsedik Prekršajnog suda u Beogradu Mila Marinović

  • 9

Predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović kaže da je ovaj sud u prvih devet meseci 2014. godine bio zatrpan sa preko 180.000 predmeta, a u tom periodu rešena je skoro polovina.

Govoreći o tome s kakvim se sve predmetima susreću sudije, on je istakao da su pojedini stereotipi ponekad istiniti, te da se lekari zaista najčešće kažnjavaju zbog alkohola, a piloti zbog prekoračenja brzine.

UPOMOĆ, KOMŠINICA JE UPRAVO UBILA BUBAMARU: Evo kako su nadležni reagovali na prijavu zločina za koji sledi kazna od 15.000 dinara

Kao najbizarnija presuda za koju je Marinović čuo u svojoj karijeri jeste "novčana kazna za ubstvo bubamare".

- Po zakonu o dobrobiti životinja bubamara je zaštićena vrsta. Čovek je ubio i morao je da odgovara za to. Nemojte me pitati za detalje, nisam sudio taj slučaj. Imali smo i situaciju da nam privedu čoveka zbog prebrze vožnje. Na kraju se ispostavilo da je znak za ograničenje brzine  bio prelepljen plakatom za kocert neke estradne zvezde. Često i sprejom ispravljaju cifre na tim znakovima pa ograničenje od 50 postaje 60 - kaže predsednik Prekršajnog suda u Beogradu.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aksiom

    22. januar 2015 | 10:39

    Ja sam platio prošle godine kaznu kod sudije za prekršaje zbog psa koji je u mom dvorištu na selu i laje,nažalost nisam ga naučio da priča pa je inspektorki to smetalo.Zemlja u kojo se pišu kazne za ovakve stvari ,a ubice i narko dileri slobodno hodaju nema načina da bude napredna i bogata.

  • rakas

    22. januar 2015 | 10:43

    dosta pratim našu štampu,ali nepročita nigde da je neki političar u srbiji odgovarao za upropaštavanje tolikih fabrika,prisvajanja imovine,neplaćanja zarade radnicima,niko nije kažnjen za utaju poreza,neprijavljivanje radnika,radnici rade i po 10 godina bez staža,inspekcije neobavljaju svoj posao,moglo bi se nabrojati stotine primedbi a mi o buba mari.

  • KUKUlele

    22. januar 2015 | 11:08

    Pojedine ubice dobiju 2 godine robije..ncc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA