RAT NA TVITERU: Nećete verovati kako se Japanci bore protiv islamista!

Iako je ismevanje IS najnoviji "vid borbe" protiv terorista koji je poprimio velike razmere u Japanu, mnogi ipak ističu da je situacija veoma ozbiljna i da nije vreme za šalu

  • 5

Pre nekoliko dana pripadnici Islamske države (IS) zatražili su da im Japan isplati 200 miliona dolara za puštanje dvojice njihovih državljana.

Japanske vlasti su rekle da neće podleći zahtevima terorista, a korisnici "Tvitera" u Zemlji izlazećeg sunca počeli su da ismevaju IS.

Japanski državljani Kendži Goto i Haruna Jukava prikazani su u narandžastim kombinezonima na snimku u kojem je IS pretila da će ih ubiti ukoliko im ne bude isplaćeno 200 miliona dolara.

Primera radi, to je iznos koji je Japan ove godine namenio kao humanitarnu pomoći Bliskom istoku.

Foto: Twitter/@Shamshoomi Foto: Twitter/@Shamshoomi

Vlada u Osaki je odbila da pregovara sa teroristima, ali japanski tviteraši su na drugačiji način počeli da protestuju - ismevajući teroriste.

Fotografije teroriste sa dva taoca stotinama puta je "fotošopirana". Tako je terorista završio sa bananom u ruci, kao nindža, sa bundevom umesto glave, kao i u japanskim crtanim filmovima i video-igrama.

Foto: Twitter/@_DarkPeaca_ Foto: Twitter/@_DarkPeaca_

Iako je ismevanje IS najnoviji "vid borbe" protiv terorista koji je poprimio velike razmere u Japanu, mnogi ipak ističu da je situacija veoma ozbiljna i da nije vreme za šalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasa

    22. januar 2015 | 21:06

    Novac je postao bitniji nego ljudski zivoti...

  • Pn

    22. januar 2015 | 22:20

    Kako nekome to možebiti smešno? Dva ljudska života su u pitanju. Što se ti duhoviti photoshop majstori ne stave u ulogu tih ljudi,njihovih porodica i prijatelja. Ne možete mi reći da Japan, Amerika(klali su i Amerikance), Francuska nemaju dovoljno jake vojske da potpuno satru te bolesnike.

  • Sandžak

    22. januar 2015 | 23:55

    Ja bi ove paćenike strpao u zatvor, ismijavaju tuđu nesreću. Ne mogu ni da zamislim kako se osjećaju porodice otetih kada vide ovakve "idiotske izlive saosjećanja". Šaliti se sa ovim stvarima je van svake pameti. Ljudski životi su u pitanju a njima je do zafrkancije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA