MONSTRUM KONAČNO NA SUDU: Veštače koliko je patila mala Tijana!?

Tužilaštvo još samo čeka procenu veštaka koliko je Tijana Jurić (15) patila pre nego što ju je ubio surčinski kasapin Dragan Đurić (34). Nakon toga suđenje može da počne

  • 10
Tijana Jurić, Dragan Đurić Printskrin: Youtube/SuRTVCity, Facebook/Dragan Djuric

Više tužilaštvo u Subotici čeka procenu veštaka koliko je patnje i bola pretrpela Tijana Jurić (15) iz Subotice neposredno pre nego što ju je svirepo ubio mesar iz Surčina Dragan Đurić (34). Nakon toga bi moglo da počne suđenje jer su prikupljeni svi ostali dokazi protiv njega.

Kako saznaje Informer, završeno je neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, zatim sudskomedicinsko veštačenje kojim se utvrđuje mehanizam povreda, a prikupljeni su i svi ostali tragovi sa mesta zločina.

Prema rečima stručnjaka, stepen bola i patnje kod žrtve utvrđuje se na osnovu povreda, pretrpljenog straha, ali i svih ostalih okolnosti pod kojima je ona trpela torturu - vreme trajanja, udaraca, davljenja i seksualnog zlostavljanja. Nažalost, sve to je pretrpela i nesrećna Tijana kobnog dana.

Tinde Kolar Orsag, rukovodilac Višeg javnog tužilaštva u Subotici, rekla je da se za sada ne može govoriti o odlaganju suđenja. Ono bi moglo početi nakon potvrđivanja optužnice od strane Višeg suda u Subotici, a pretpostavlja se da bi prvo ročište moglo biti u martu.

Foto: Facebook/Dragan Djuric Foto: Facebook/Dragan Djuric

Tijanin ubica Dragan Đurić definitivno nije psihički oboleo i u trenutku zločina je bio uračunljiv. To su nedvosmisleno utvrdili veštaci Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, gde je on nekoliko nedelja bio na posmatranju.

Kako saznaje Informer, u nalazu veštaka se navodi da je Đurić uračunljiva osoba kod koje nije utvrđeno da ima istoriju neke duševne bolesti.

Foto: Facebook/Tijana Juric Foto: Facebook/Tijana Juric

On je na saslušanju pokušao da se opravda zašto je ubio Tijanu, piše Blic.

- Bio sam pijan. Popio sam mnogo piva - branio se Đurić, koji je devojčicu oteo 26. jula 2014. On je ranije tvrdio da je pio rakiju, a zbog nove izjave sud je izdao dopunu naredbe da se utvrdi koliko je Đurić, kome preti 40 godina zatvora, bio pijan.

(Telegraf.rs / Informer, Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pravda

    23. januar 2015 | 05:05

    Dokle se god ovakvima sudi bice toga jos, majke koje rode decu pa ih ubiju ili bace u kontejnere, ovakvim monstrumima kao sto je ovaj kasapin crko dabogda na trg republike obesis i presudis im smrtnu kaznu pa bi njihove majke zakukale isto tako mozda bi se sledeci zamislio!!! Ne treba njima sud!!!

  • 123

    23. januar 2015 | 07:42

    Ne razumem kome treba veštačenje,sudjenje,odbrana,...? On i dalje jede državni hleb i pije(TROŠI) vodu koju mi poreski obveznici plaćamo ! On i dalje TROŠI vazduh!!!! A mala Tijana? Njega treba jednostavno odmah pustiti iz zatvora na ulicu sa tablom oko vrata "ja sam ubio malu Tijanu" pa nek bude ono što treba da bude,a voleo bih da JA budem te sreće da prvi nabasam na njega!!!!!

  • Milan

    23. januar 2015 | 01:54

    Ko je taj ko će da odredi koliko je jadno dete patilo?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA