KOLIKO KOŠTA ZDRAVLJE U SRBIJI? Domovi zdravlja se pretvorili u pijace - BEZ NOVCA NEMA LEČENJA (FOTO)

Medicinski radnici su se se pretvorili u obične trgovce. O tome svedoči fotografija iz jednog doma zdravlja u Srbiji

  • 41

Zanimanje lekara je oduvek važilo za najhumanije. Svi lekari moraju da polože Hipokratovu zakletvu, ali nažalost sve je više onih koji je se ne pridržavaju .

Medicinski radnici su se se pretvorili u obične trgovce. O tome svedoči fotografija iz jednog doma zdravlja.

Nedavno je na šalteru jednog doma zdravlja u Srbiji osvanuo ručno pisani natpis " Pripremite sitan novac, 50 dinara. Ako nemate, nećete biti primljeni".

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Ambro Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Ambro

Koliko košta pregled u domu zdravlju i da li nečije zdravlje treba da zavisi od 50 dinara participacije koliko se inače plaća?

Ovim pitanjima bi se trebalo pozabaviti.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nesh_bros

    29. januar 2015 | 09:24

    Ovo na slici je moj Dom zdravlja.. Ovo je Dom zdravlja Zvezdara. I nervira me bahatost radnika.. Ako nemas 50din nece da ti vrati knjizicu !! Pa ti prodajes nesto, duzan si da imas da vratis kusur !!

  • Stojic Milojko

    29. januar 2015 | 08:35

    Zdravstvo je otislo u cabar. Juce, na VMA, supruga je trebala da operise kataraktu.Nema sociva. Nisu lekari krivi. Njima svaka cast. Interesuje me do kada ce biti ovakav haos u drzavi? Moze li se tome videti kraj? Znaci: ko ima para imace i zdravlja TRAGEDIJA DRUSTVA.

  • Boki

    29. januar 2015 | 09:20

    Cirkus na sve strane. Prema strankama i pacijentima se ophodi kao prema nizerazrednoj grupi gradjana. Svuda se stvaraju guzve, cekanje u redovima do nesvesti, radno vreme kratko, visak zaposlenih, a manjak radnika i bez placanja nista ne moze. Takse, participacije, pretplate, akcize, parking... Sve se to placa, samo radi reda, za te pare se nista ne kupuje niti se sta dobija u vrednosti tog novca, cisto punjenje budzeta direktno od gradjana. Drzavno uredjenje =0.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA