MUFTIJA: Šljam bi da mi ogadi Alaha

- Onaj scenario, ona ubijanja onog novinara i ovo sada što spremaju s dvojicom Japanaca, njihova je želja da uzmu još nešto para, da usputno uzmu još nešto para i da urade glavnu stvar, da meni u mom srcu ogade Alaha - kaže Jusufspahić

  • 57

 Muhamed Jusufspahić kaže da taoce Islamska država koristi da bi uzela nešto novca. Sakupio se najveći šljam, da nam ogade Alaha, kaže muftija srbijanski.

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić rekao je pretnju pripadnika Islamske države da će ubiti dva taoca iz Japana "željom da se usputno uzme nešto para".

- Onaj scenario, ona ubijanja, onog novinara i ovo sada što spremaju sa dvojicom Japanaca, njihova je želja da uzmu još nešto para, da usputno uzmu još nešto para i da urade glavnu stvar, da meni u mom srcu ogade Alaha - rekao je Jusufspahić kasno sinoć na jagodinskoj TV "Palma plus".

Pripadnici Islamske države za otkup dvojice japanskih talaca, pre tri dana, zatražili su od Vlade Japana 200 miliona dolara.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Došli su iz svih krajeva sveta: Engleske, Nemačke, Francuske... u Siriju i Irak, sakupio se najveći šljam, da 'u ime' Alaha u nama ogade Alaha, da nam svima ogade Boga, to je verzija antihrista - istakao je Jusufspahić.

On je rekao da je Islamska država "sotona zaodenuta u nešto smrdljivo, nešto mrsko".

- Božja država je selamska država, a ne islamska država. Ništa se po islamu ne može nazvati, islam je put ka Bogu. Oni su tu za račun antihristovske, lažne država da preotmu ono što je nečije, da preotmu ono što je tuđe vlasništvo i prodaju ga jeftino - rekao je Jusufspahić.

Prema njegovim rečima, "ovo nema veze ni sa Muhamedom ni sa Isusom, ni sa Avramom, ovo ima veze sa ideologijom, to treba prepoznati. To je nered. Mi u svojim srcima moramo usrciti gospoda Boga".

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Kada je reč o islamskoj verskoj zajednici u Srbiji, "mi smo jedinstveni kada je u pitanju Bog, a Boga zovem i zapomažem da nas drži u tome".

- Nadam se da ćemo biti zajedno i ići tragom Muhamedovim i svih božijih poslanika, da nećemo biti na različitim stranama - zaključio je Jusufspahić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anonimus

    23. januar 2015 | 15:46

    Muslimani bi trebali da se ugledaju na ovoga Muftiju. Svaka čast

  • $@$

    23. januar 2015 | 15:53

    Kada bi svi razmišljali, živeli i ponašali se kao Muftija Jusufspahić ne bi niko ratovao, ne bi ljudi činili zlo ni sa jedne strane. Nikad se još ružno nije izjasnio ni za koga, ako taj to nije zaslužio, ali i to u meri. Kamo sreće da svi muslimani tako misle, a imaju na koga da se ugledaju.

  • Aleksa

    23. januar 2015 | 15:41

    Postovanje doticnom. Redak primer postenog coveka i vernika,ma kojoj veri pripadao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA