JEZIV I POTRESAN VIDEO: Evo kako bujica nosi sve pred sobom - mostove, bandere, drveće...

Poplave su teško pogodile opštinu Vladičin Han, naročito naselja Polom, Prekodolce, Žitorađa. Prema rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Vranju Dragana Tasića, 23. januara palo je 25 litara kišnice na svaki kvadrat zemljišta

  • 4

Na poplavljenim područjima juga Srbije situacija se posle vodene stihije normalizuje, jer danas čitav dan nije padala kiša. Zbog velikog vodostaja Južne Morave u prekidu je bio saobraćaj na Koridoru 10 od Niša do državne granice sa Makedonijom.

Vanredna situacija i dalje na snazi u gradskoj opštini Vranjska Banja i u opštini Vladičin Han. Na sednici gradskog Štaba za vaanredne situacije komandant i gradonačelnik Zoran Antić rekao je da su na teritoriji grada Vranja bujične poplave najviše pogodile nekoliko sela.

Novica Đorđević, zamenik predsednika gradske opštine Vranjska Banja,kaže da je najgore prošlo i da se više nikad ne ponovi. Meštanima opštine tek predstoji čišćenje i saniranje poplavljenih podrućja,kao i ispumpavanje vode. Đorđević je potvrdio da je zbog rušenja električnih provodnika 300 domaćinstava oko Krive Feje bilo bez struje.Vodena stihija srušila je petnaestak provodnika. Poplave su teško pogodile opštinu Vladičin Han, naročito naselja Polom, Prekodolce, Žitorađa.

Predsednik opštine Branislav Tošič ističe rekao je da su evakuisane 24 ugrožene osobe, koje su privremeno utočište dobile u prihvatnom centru gradske osnovne škole. Ukoliko ne bude novih padavima,počeće ispumpavanje vode iz dvorišta i podrumskih prostorija.Potopljena su i sela Priboj, Stubal, Suva Morava i Lepenica.

Prema rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Vranju Dragana Tasića, 23. januara palo je 25 litara kišnice na svaki kvadrat zemljišta.

Predsednik gradske opštine Vranjska Banja dr Slavica Sotirović izjavila je da se voda polako povlači i da se situacija normalizuje. Predsednica je ponovila da je bujica najveće štete počinila meštanima naselja Savinci i Ogošt,kao i sela Korbevac.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se Južna Morava povukla u korito i da se situacija na jugu Srbije normalizuje. Stefanović je rekao novinarima i da su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a na terenu i pomažu gradjanima, a poslate su i cisterne sa pijaćom vodom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • - Pero

    24. januar 2015 | 18:38

    Dobri moj narode neprosvjeceni narode gledam kako vas voda plavi a vi bacate u kanale i potoke, stara vozila, peci, zamrzivace,burad i drgi otpad, pa se cudite kako voda nece da protjece. Trgnite se uredite kanale da se stalno istima nedogadjaju poplave. Vi se okomili na vojsku, vatrogasce da vam oni ciste vase smece. To je sramno pocnite misliti svojom glavom da sprecite zla. Bez obzira sto ste losi viste moji i ja vas.

  • Dorcolac

    24. januar 2015 | 18:39

    Za jug i istok se ne sakuplja onako freneticno novac kao za sever drzave...pitam, onako...

  • Fairy

    24. januar 2015 | 22:57

    Gde su sada sve one pumpe za vodu, camci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA