DAN POSLE SUTRA! Ka Njujorku ide oluja kakva se ne pamti od 1872!

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio upozorava da bi to doslovno mogla da bude jedna od dve ili tri najveće snežne oluje u ovom grada još od 1872. godine

  • 12
Snežna oluja na Istočnoj obali SAD Foto: AP/Tanjug

Oblast na istočnoj obali SAD - od Filadelfije, preko Njujorka, do savezne države Mejn, iščekuje danas jaku snežnu oluju, koja bi mogla da rezultira visinom snežnog pokrivača od oko 60 - 90 cm u Nju Džersiju, i 45 - 60 cm u Bostonu, kao i velikim problemima u saobraćaju za desetine miliona ljudi.

Američka Nacionalna meteorološka služba (NWS) je izdala upozorenje na mećavu od danas popodne do utorka, a gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio upozorava da bi to doslovno mogla da bude jedna od dve ili tri najveće snežne oluje u ovom grada još od 1872. godine, prenosi Rojters.

On je na konferenciji za štampu upozorio Njujorčane da se "drže dalje od drumova i spreme na nešto gore nego što su dosad viđali".

Meteorolog NWS Kevin Vit očekuje da će danas doći do problema u saobraćaju prilikom povratka građana s posla, kao i odlaganja letova u vazdušnom saobraćaju.

Vit je upozorio da bi moglo doći i do zastoja na nekim putevima, kao i da oni koji se budu vraćali s posla ili negde kretali treba da računaju da će im to odneti dvostruko više vremena nego obično.

Kompanija Ameriken erlajnz je već otkazala više letova, između ostalog i jedan sa njujorškog aerodroma Džon Kenedi za londonski Hitrou i drugi sa pomenutog britanskog aerodroma za Njujork, saopštio je portparol ove komanije Met Miler.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA