KRVAVA ŠETNJA: Majka petogodišnjeg dečaka upucana u glavu! (VIDEO)

Šaima al Sabah upucana je u glavu mecima koji nsu ispaljeni da bi se rastrala masa koja se okupila na godišnjici ustanka protiv Hosnija Mubaraka

  • 2

Politička aktivistkinja Šaima al Sabah (32), pogođena je u glavu kada je jedan od policajaca ispalio nekoliko hitaca iz sačmare kako bi rasterao demonstrante koji su se okupili u Kairu povodom godišnjice ustanka protiv Hosnija Mubaraka koji se dogodio 2011. godine.

Šaima al Sabah, član Socijalističke narodne partije koja je u subotu organizovala mirnu šetnju, ubijena je iz vatrenog oružja dok je išla prema trgu Tahrir kako bi postavila venac. Nedugo nakon incidenta, pojavila se i fotografija na kojoj se vidi trenutak njene smrti. Ona je za sobom ostavila petogodišnjeg sina.

Premijer Egipta Ibrahim Mahlab obećao je da će se krivac pronaći i kazniti, a Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da sumnjaju na grupu islamista koji su se infiltrirali u redove demonstranata kako bi izazvali nemire.

Sukob sa policijom se odigrao samo nekoliko sati pre nego što je državna televizija emitovala unapred snimljen govor predsednika Abdela al Sisija koji se u tom trenutku nalazio u Saudijskoj Arabiji kako bi izjavio saučešće povodom smrti kralja Abdulaha.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U obraćanju naciji on je rekao: "Pozdravljam sve naše mučenike koji su stradali od 2011. godine pa do danas". U međuvremenu, islamisti su pozvali na "revoluciju".

Podsetimo, islamističke pristalice Morsia često organizuju skupove ali policija uglavnom nema većih problema da razbije njihove demonstracije.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA