Za 185 mesta na Vojnoj akademiji prijavilo se 2.000 kandidata

Konkurs za upis u novu školsku 2012/13. godinu otvoren je do 10. aprila

  • 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da je Vojska Srbije vratila ugled i čast među građanima, o čemu govori i podatak da će za 185 mesta za upis na Vojnu akademiju biti oko 2.000 kandidata - mladića i devojaka.

On je na obeležavanju 13 godina od obaranja američkog "nevidljivog lovca" bombarderu F-117 A dodao da će biti nastavljeno s modernizacijom oružnih snaga.

- Duboko verujem da svetska ekonomija, evropska i srpska, izlaze iz problema u kojima su bili i da će se na našem nebu u nekom doglednom roku, što je moguće pre pojaviti i "nova krila" i, svakako, oprema za naše raketaše - rekao je Šutanovac.

Pripadnici 250. raketne brigade Vojske Srbije za protivvazduhoplovona dejstva obeležili su 13 godina od obaranja američkog "nevidljivog" lovca bombardera F-117A. 

Konkurs za upis u školsku 2012/13. otvoren je do 10. aprila, a devojke i mladići, koji zadovolje opšte i posebne uslove, biće primljeni na pet studijskih programa sa ukupno 11 smerova. Školovanje u Vojnoj akademiji ima strukturu osnovnih studija i traje četiri godine, a posle kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA