OGNJANOVIĆI UZELI ŠARIĆEVOG ADVOKATA: Branio je i Slobu, Miru, Miška, Jocu Amsterdama...

Iz krugova bliskih uglednom advokatu kažu da su se Ognjanovići, koji su tvrdili da nemaju novca da angažuju advokata, najverovatnije dogovorili sa Zdenkom Tomanović za rad na procenat, pro bono ili nadoknadu koja može da bude i nekoliko desetina hiljada evra

  • 22

Jelena i Nebojša Ognjanović na saslušanju povodom zloupotrebe novca sakupljenog za lečenje njihove ćerke Tijane (8), tvrdili su da nemaju para da plate pravnog zastupnika, a sada su unajmili najskupljeg advokata u Srbiji - Zdenka Tomanovića, preneli su beogradski mediji.

Tomanovića su do sada angažovali Miroslav Mišković, Milan Beko, Darko Šarić, Sreten Jocić, Mirjana Marković i Slobodan Milošević. Iz njegove kancelarije potvrđeno nam je da su Ognjanovići novi klijenti, ali nismo dobili odgovore koliko će mu platiti za usluge ili će eventualno da ih brani besplatno.

- Tačno je da gospodin Tomanović angažovan, ali u ovom trenutku ne bismo da dajemo komentar povodom tog slučaja - rekao je jedan advokat koji je želeo da ostane anoniman i dodao da smatra da bi suma mogla da dostigne nekoliko desetina hiljada evra.

- Tarifa za krivični postupak iznosi 20.000 dinara, ali oni su mogli da se dogovore na rad na procenat, pro bono ili uz ogromnu nadoknadu koja može da ide do nekoliko desetina hiljada evra - zaključio je on.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Ognjanovići se terete za prevaru i pranje novca pribavljenog za transplataciju srca bolesne ćerke u Hjustonu, odnosno zbog toga što su od ukupne prikupljene sume od 2.580.000 evra za sebe zadržali 100.000 dolara i 7.400 evra.

Protiv njih je na Višem javnom tužilaštvu podignuta krivična prijava, a tokom prvom saslušanja su tvrdili da postoji samo račun u Komercijalnoj banci, što se ispostavilo kao netačno.

U međuvremenu, saznalo se za račune u EFG banci, Srpskoj banci, banci Dž. P. Morgan Čejs u Americi, Austriji i Češkoj, a novac je čak sakupljan i preko pejpala i direktno na ruke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xy

    28. januar 2015 | 11:34

    Sve jasno kao dan! Dakle porodica kojoj su humani i dobronamerni narod prikupio novac da bi lečili dete danas plaća najskupljeg advokata u Srbiji da bi se odbranili jer je evidentno da su novac zadržali za sebe! Sada imaju novca, a odakle? Ove dvoje su jedna velika sramota od kojih mi se povraća!

  • Mici

    28. januar 2015 | 11:21

    Imaju para da ga plate ;)

  • Љиљана

    28. januar 2015 | 11:10

    Види се да стварно 'немају' од чега. Шта би било да ми дародавци потражујемо своје назад и да дамо другој болесној деци, кад већ они то не желе, јер 'немају'.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA