Zbog ovoga ćete SIGURNO zavoleti Hrvatsku!

Pažnju svetske javnosti Hrvatska je posebno privukla 2008. godine kada je "Google Earth" njeno ostrvo proglasio jednim od nekoliko prirodnih srcolikih fenomena

  • 66

Ostrvo Galešnjak u obliku srca na hrvatskom primorju predstavlja pravu senzaciju u svetu, kao jedna od velikih lepota u Jadranskom moru. Razlog više za to je što podseća na simbol ljubavi pa se mnogo parova odlučuje za odmor baš na ovoj lokaciji.

Nedaleko od Zadra nalazi se ovo ostrvo, koje je vrlo brzo postalo omiljeno svima koji Dan zaljubljenih vole da obeleže na romantičnim destincijama.

Nenaseljena površina oko 130 ari služi za iznajmljivanje partnerima koji beže od civilizacije. Ovo je jedno od 4 ostrva na svetu za koje je otkriveno da imaju savršeni oblik srca, ali je ovo je jedino "ljubavno ostrvo" u Evropi.

Na njemu su rađena kraća istraživanja od strane Univerziteta u Zadru i potvrđeno je postojanje 3 ilirske grobnice i mogući ostaci do sada neistražene građevine.

Printskrin: Mapper.acme.com Printskrin: Mapper.acme.com

Da podsetimo, pažnju svetske javnosti privuklo je 2008. godine kad ga je Google Earth proglasio jednim od nekoliko prirodnih srcolikih fenomena.

Printskrin: Mapper.acme.com Printskrin: Mapper.acme.com

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savica

    28. januar 2015 | 16:37

    PAZI DA JE NE ZAVOLIM. RUZNA ZEMLJA SA LEPIM MOREM.

  • Visković

    28. januar 2015 | 17:01

    Svake godine odem tamo jer imam rodbinu,otac mi je Hrvat.Mogu vam reci,da ima toliko mrznje prema Srbima,da mi se i ne mili da idem.Sto se tiče zena,ništa.Ne mogu se po lepoti porediti sa Srpkinjama.Dok su kod nas lepotice na svakom koraku,kod njih trčiš,trčiš,pa ugledaš nešto zgodno.Nekada su Dalmatinke važile za lepotice,ali sada je daleko od toga.Sve u svemu,samo prelepo more.

  • Kiza

    28. januar 2015 | 16:46

    Ne bih je zavoleo i da mi daju to ostrvo.. Meni je Dunav nase more

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA