Ove slatke mace su na trpezi u Vijetnamu, ali ih je policija spasla. Sad im sprema nešto UŽASNO (FOTO)

Tri tone mačaka su bile natrpane u kavezima od bambusa, naslagane jedna preko druge, a zaplenjene su u glavnom gradu Vijetnama

  • 10

Policija u Vijetnamu je zaustavila kamion sa hiljadu živih mačaka za koje je bilo isplanirano da se pojave na trpezama. Mačje meso, poznato pod imenom "mali tigar", sve je popularnija poslastica u južnoistočnoj Aziji.

Iako je zvanično zabranjeno, ovo meso se još uvek može naći u nekim restoranima. Tri tone mačaka su bile natrpane u kavezima od bambusa, naslagane jedna preko druge.

Ovaj neobični tovar je zaplenjen u prestonici Hanoj u utorak, ali njihovi životi su još uvek u opasnosti, dok policija ne odluči da li ih treba uništiti.

Vozač kamiona je priznao da su prokrijumčarili životinje preko granice iz Kine severoistočnu provinciju Kvang Nin. On je dodao da su mačke planirane "za potrošnju" u glavnom gradu, ali nije poznato da li je trebalo da budu prodate restoranima ili pojedincima.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Prema vijetnamskim zakonima o krijumčarenoj robi, sve mačke moraju biti uništene, tvrdi lokalni policajac.

Fotografije su postavljene na društvenim mrežama, a javnost je bila šokirana uslovima pod kojima su životinje transportovane.

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    30. januar 2015 | 14:39

    Oni treba da budu unisteni a ne macke... Stoka

  • Micika

    30. januar 2015 | 14:58

    Jao majko mila jadne zivotinjice :'(

  • Jelena

    30. januar 2015 | 15:09

    Mislim DA Macke ne smeju biti unistene,nista Macke nisu krive.Krivi su ljudi koji su ih krijumcarili.Zakon jeste DA krijumcarena roba treba DA bude unistena,Ali ako je u pitanju mrtva stvar,a ne neduzno zivo bice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA