EKSKLUZIVNO: Vođa ISIS-a ne postoji! (FOTO) (VIDEO)

Ne postoji ni Islamska država ni njen navodni lider al Bagdadi - to je samo američka varka putem koje se finansira svrgavanje Asadove vlasti u Siriji, navodi kanadski vebsajt koji se poziva na navode Njujork Tajmsa

  • 15

Na internetu je nedavno počeo da kruži tekst uglednog američkog dnevnog lista Njujork Tajmsa iz 2007. godine, u kojem je tadašnji američki vojni portparol, brigadni general Kevin Bergner, izjavio da je ozloglašeni vođa Islamske države, Abu Bakr al Bagdadi, zapravo samo fikcija.

 

Tekst je nađen u arhivi lista i predstavlja propagandu koja je trebala da razljuti birače pred tadašnje izbore. To je bila samo obmana kako bi se sakrila uloga stranaca u stvaranju Al Kaide u Iraku, piše kanadski vebsajt Global risrč.

 

Ne postoji ni Islamska država ni njen navodni lider al Bagdadi - to je samo američka varka putem koje se finansira svrgavanje Asadove vlasti u Siriji, navodi kanadski vebsajt.

 

SAD tvrde da vode rat protiv Islamske države, ali razni lideri te "države" uopšte ne postoje, navodi u tekstu na sajtu Global risrč Toni Kartoluči, geopoloitički analitičar i pisac. Portparol američke vojske general Kevin Bergner priznaje da je Bagdadi izmišljeni lik, čije je audio-snimke napravio stariji glumac Abu Adulah al-Naima?!

 

Foto: Tanjug/AP/Militant video

Foto: Tanjug/AP/Militant video

 

U članku pod nazivom, "Američka vojska tvrdi da je lider Al Kaide u Iraku izmišljen", list objašnjava svrhu ove obmane. Bergner ističe da je varku smislio lider grupacije "Al Kaida u Mesopotamiji" Abu Ajub al Masri, koji je time pokušao da sakrije dominantnu ulogu stranaca u organizaciji.

 

Ovaj terorista je opasniji od Osame bin Ladena i preti da zauzme ceo svet! (VIDEO)

 

Plan je bio da Bagdadi bude izmišljeni lik, jer samo njegovo ime ukazuje na iračko poreklo, da se postavi zatim na čelo organizacije pod nazivom "Islamska država u Iraku" i potom da Masri njemu objavi svoju vernost. Zamenik Osame bin Ladena - Ajman al Zavahiri pokušao je da dodatno ojača prevaru pominjući Bagdadija u svojim saopštenjima.

 

Printskrin:YouTube/l0pVq0l

Printskrin:YouTube/l0pVq0l

 

Danas Al Bagdadi, navodno, predvodi Islamsku državu. Njegovo postojanje nije potvrđeno i verovatno je da se ponavlja Al Kaidina varka sa Bagdadijem, što Pentagon u potpunosti ignoriše.

 

Izgleda da nije izmišljen samo lider Islamske države, već i sama ta grupacija. To nije ništa drugo do nazivanje Al Kaide drugim imenom, dok sarađuje sa ostalim militantnim grupacijama, poput fronta al Nusre, radi zbacivanja vlada Sirije i rata protiv Irana.

 

NAJOPASNIJI TERORISTA NA SVETU PRETI: Vidimo se u Njujorku! (FOTO) (VIDEO)

 

SAD, koje bombarduju izmišljenu terorističku grupaciju na čijem je čelu takođe nepostojeći lik, središte je varke koju je ranije opisao Njujork tajms, a koja i danas traje. Cilj nije samo eliminacija Islamske države već upotreba fiktivnog fronta u ime stvarnih ekstremista koji čine srž zajedničkog američkog-NATO-saudijskog fronta stvorenog u svrhu svrgavanja vlasti u Damasku.

 

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

 

Svrha pokušaja da se Islamska država predstavi kao "domicilni" pokret nastao u iračkim i sirijskim pustinjama jeste da se sakrije činjenica da Al Kaidu trenutno skriva NATO u susednoj Turskoj. Istovremeno, podrška, borci, naoružanje i novac dolaze sa teritorije članice Alijanse, a ne sa "okupiranih naftnih polja" u Siriji ili od lokalnog stanovništva.

 

Priznanje američkih vojnih lidera otkriva da je Islamska država ništa drugo do otelotvorenje Al Kaide i da je direktno naoružavaju, finansiraju i podržavaju američki saveznici Saudijska Arabija i Katar. O tome je pisao i Sejmur Herš u magazinu Njujorker u tekstu pod nazivom "Promena pravca: Da li nova politika administracije ima koristi od naših neprijatelja u borbi protiv terorizma?"

 

Da bi se potkopao Iran, gde uglavnom žive šiiti, administracija predsednika Džordža Buša donela je odluku da izvrši rekonfiguraciju svojih prioriteta na Bliskom istoku. U Libanu u tajnim operacijama administracija sarađuje sa vladom Saudijske Arabije radi slabljenja Hezbolaha, koji podržava Iran.

 

SNIMAK NAJVEĆEG SVETSKOG TERORISTE: Ovo je novi kalif koji želi da predvodi sve muslimane sveta! (VIDEO)

 

Foto: Tanjug/AP/Militant video

Foto: Tanjug/AP/Militant video

 

SAD, takođe, učestvuju u tajnim operacijama usmerenim protiv Irana i Sirije. Nus-pojava ovih aktivnosti su jačanje sunitskih ekstremističkih grupacija koje su usvojile militantno tumačenje islama i neprijatelji su Americi i simpatizeri su Al Kaide. Ovi navodi još su jasniji ako se uzme u obzir i činjenica da je teritorija koju kontroliše navodna "Islamska država udvostručena tokom udara iz vazduha predvođenih SAD - prenosi Global risrč.

 

Inače, nekoliko puta je u medijima kružila informacija da je lider džihadista ranjen ili mrtav. Prošlo leto je slična vest prodrmala svet, ali je al Bagdadi sve razuverio kada je na Jutjubu objavljen snimak na kom drži propoved u džamiji. Čak je bilo izveštavano da su pripadnici vojske Libana, navodno na sirijskoj granici zarobili suprugu i sina vođe, što je kasnije i demantovano.

 

O al Bagdadiju se generalno malo zna, postoji tek poneka fotografija. Veruje se da ovo nije njegovo pravo ime, ali je usvojeno kao takvo, jer je jedino za koje se zna. Lider Islamske države je 29. juna proglasio “kalifat” na teritoriji Iraka i Sirije. Svi ratnici ove terorističke grupe se njemu zaklinju na vernost, i naravno Alahu.

 

OPET KRUŽE GLASINE: Vođa Islamske države ranjen?

 

 

Da li je ovo zasita izmišljen lik američke administracije i neverovatna teorija zavere? Po navodima Njujork Tajmsa on je bio duh tada, a postavlja se pitanje da li je i danas on propaganda Amerikanaca kojima je područje Bliskog istoka uvek bilo interesantno za sprovođenje svojih "demokratskih" načela.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Srna, time.com, globalresearch.ca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    31. januar 2015 | 07:21

    Mutne Američke prljave igre. Probali su i napravili još veće zlo.

  • polat

    31. januar 2015 | 07:16

    Ceo taj projekat kao i ISIS je americki i plan je da se preko njih ostvare mnogi americki snovi kao sto je svrgavanje Asada i slabljenje Irana kao dva najveca saveznika Rusije i to sve govori o planovima amerike a dio tog plana je i Ukrajina

  • GradjaninX

    31. januar 2015 | 08:24

    Bravo za calanak. Najzad izaslo na videlo nesto sto znamo odavno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA