OVO JE NAJOPASNIJI TERORISTA U SAD: FBI daje 50.000 dolara za bilo kakvu informaciju o njemu (VIDEO)

U izveštaju FBI navodi se da je moguće da Hadži Mohamed koristi nekoliko lažnih imena, da govori engleski, somalijski i arapski, da je visok oko 182 centimetra i težak nešto manje od 90 kilograma

  • 4

Liban Hadži Mohamed je za manje od tri godine od vozača taksija u Vašingtonu, postao najtraženiji terorista na FBI listi. Federalni biro je objavio u četvrtak da je Mohamed dospeo na listu terorista i ponudio nagradu od 50.000 dolara za bilo kakvu informaciju o ovom 29-godišnjem državljaninu SAD.

FBI kaže da je Mohamed optužen za pružanje materijlane podrške somalijskoj grupi AL Šabab povezanoj sa Al Kaidom. Ova grupa pokrenula je mnoge smrtonosne terorističke napade uključujući i onaj u tržnom centru u Keniji 2013. kada je u četiri dana ubijeno na desetine ljudi.

Mohamed je u leto 2012. napustio Sjedinjene Države pokušavajući da se pridruži Al Šababu, navodi FBI, i od tada se nalazi na Interpolovoj poternici.

- Ne samo da je odabrao da ode da se bori za Al Šabab, već je igrao i istaknutu ulogu u pokušajima da regrutuje ljude da se priključe ovoj terorirističkoj organizaciji - rekao je Karl Gatas, specijalni agent zadužen za borbu protiv terorizma u vašingtonskom odeljenju FBI .

U izveštaju FBI navodi se i da je moguće da Mohamed koristi nekoliko lažnih imena, da govori engleski, somalijski i arapski, da je visok oko 182 centimetra i težak nešto manje od 90 kilograma.

Svako ko ima informacije o njemu anonimno ih može uputiti FBI na tips.fbi.gov.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    31. januar 2015 | 20:40

    Opet ce oni da ruse nesto kod sebe pa ce onda nekoga da okrive!

  • Gargamel

    1. februar 2015 | 01:29

    Pa ovaj Miki Maus živi u Ružinom Vrtu u Malmeu.ko neveruje nek dodje da vidi.

  • rale

    30. januar 2015 | 23:32

    koje gluposti ! Pa ovakvih likova ima na stotine u acton,london,england,uk,europe,earth,milky way. .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA