VELIKI CAR: Predsednik Turkmenistana zabranio crne automobile iz sujeverja!

Predsednik Gurbanguli Berdimuhamedov se od sada vozi u belom automobilu i limuzini, a više od 100 visokih zvaničnika Turkmenistana sledi njegov primer

  • 6

Gurbanguli Berdimuhamedov, predsednik Turkmenistana, zabranio je crne automobile iz sujeverja, a carinici odskora odbijaju prijave za uvoz vozila s tom "zloslutnom bojom".

 

Carinici kao obrazloženje za odbijanje uvoza crnih automobila navode da je bolje kupiti beli automobil jer "bela boja donosi sreću, za razliku od zlokobne crne", piše agencija "RIA novosti". Predsednik se od sada vozi u belom automobilu i limuzini. Više od 100 visokih zvaničnika Turkmenistana sledi predsednikov primer, dodaje RIA.

 

Berdimuhamedov je takođe zabranio automobile sa zatamljenim staklima, kao i personalizovane registarske tablice. Turkmenistanska vlada naredila je prošle godine građanima Ašgabata, glavnog grada, da uklone klima-uređaje jer su "suviše ružni".

 

Predsednik je takođe naredio gradskim vlastima da glavne zgrade prekriju belim mermerom, radi "ulepšavanja".

 

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drakce

    31. januar 2015 | 00:30

    Ma kakvi prijatelju ovi nasi ne biraju koji model samo da je crn i tamna stakla a sa parama neznaju sta ce.Neko te opasno slagao.

  • Dorcolac

    31. januar 2015 | 19:24

    E bravo...i ja ih ne gotivim. Na putu sve mislim presretaci.

  • MNE

    31. januar 2015 | 08:17

    Puni su nafte. Moze im se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA