Srpski snajperista "skinuo" ukrajinski dron!

Snajperista iz Rume, koji se kao dobrovoljac bori na strani proruskih snaga, oborio je bespilotnu letelicu i onemogućio snimanje rasporeda jednica Donjecke republike

  • 81

Srpski snajperista Dejan Berić (40), koji se kao dobrovoljac bori u vojsci Donjecke narodne republike, oborio je bespilotnu letelicu ukrajinske vojske. Berić je iz Putinaca kod Rume, a za iskazanu hrabrost u borbama odlikovan je najvećim priznanjima Novorusije, kako oblast pod kontrolom nazivaju proruske snage.

 

Srpski snajperista dron je oborio jednim metkom i onemogućio snimanje rasporeda snaga vojske Donjecke narodne republike, što je možda bilo i presudno da ukrajinske jedinice budu poražene na ratištu u okolini Donjecka. Dejanu Beriću je već dodeljeno nekoliko odlikovanja, a među njima je i najviši orden Herojski krst, za zasluge u borbama i uništavanje šest protivičkih snajpera.

 

On je inače pre dva meseca zarobljen u okolini Luganska i proveo je nekoliko dana u ukrajinskom zatvoru, iz kog je pušten u jednoj razmeni zarobljenika. Berić je samo jedan od nekoliko desetina dobrovoljaca iz Srbije koji se bore na strani proruskih snaga.

 

Foto: Facebook/Српски сабор Заветници

Foto: Facebook/Српски сабор Заветници

 

U jednom od retkih intervjua za medije, nakon oslobađanja iz ukrajinskog zarobljeništva, Dejan Berić je izjavio da ga najviše nerviraju optužbe da on i njegovi drugovi ratuju kao plaćenici.

 

- Ljudi pričaju svašta, a to su uglavnom potpune gluposti. Odgovorno tvrdim da za ratovanje protiv ukrajinskih plaćenika nisam dobio ni cent. Došao sam ovde da pomognem ugroženoj braći, koja se suočava sa brojčano nadmoćim i bolje naoružanim neprijateljem. Nervira me i što srpski mediji prenose izjave političara da naši dobrovoljci ratuju za pare, u čemu, ponavljam, apsolutno nema ni trunke istine - ogorčen je Berić.

 

(Telegraf.rs / Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mici

    30. januar 2015 | 23:47

    Bravo za nase borce za slobodu.

  • Gde je problem??

    30. januar 2015 | 23:58

    Pa i da je za pare......poso je poso...

  • Kjevo

    30. januar 2015 | 23:46

    Овај као нека медијска звијезда,паметније да шути јер кад све прође они који су ратовали буду презрени,знам из искуства.Има ли ко паметан да заустави овај братоубилачки рат?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA