Pokušaj državnog udara u Makedoniji?

Policija je saopštila da se radi o pokušaju da se prikupe podaci protiv vlade i da se time uceni premijer Makedonije Nikoli Gruevski da raspusti svoj kabinet i raspiše vanredne izbore

  • 9
Skoplje - novi izgled do 2014 Foto: S. Pikula

Makedonsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je sprečen pokušaj ugrožavanja ustavnog poretka i nedemokratskog preuzimanja vlasti.

Portparol ministra unutrašnjih poslova Makedonije Ivo Koteski izjavio je na konferenciji za štampu u Skoplju da će danas biti podneta krivična prijava protiv četiri lica zbog pokušaja zbacivanja vlade.

Među osumnjičenima je lider glavne opozicione Socijaldemokratske stranke Zoran Zaev, bivši šef obaveštajne službe, njegova supruga i još jedna osoba.

Policija je saopštila da se radi o pokušaju da se prikupe podaci protiv vlade i da se time uceni premijer Nikola Gruevski da raspusti svoj kabinet i raspiše vanredne izbore.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !!!!!

    31. januar 2015 | 17:26

    Ma koja ucena momentalna vlast je najkriminalnija u regionu a i sire. Opozicija ima dokaze. i vlast je pocela sa spinovanjem i lazima ovo je diktatura! Sad ce poceti sa hapsenjem svega zivog i divog.

  • lisav

    31. januar 2015 | 18:45

    Ukrali su celu Makedonsku banku ,a sad kazu drzte coveka koji je to obelodenio/.Kakvo spinovanje i ocrnivanje Zorana Zaeva.Gde je demokratija,dosta je lazii namestenih slucajeva u sudstvu.

  • srb-in

    31. januar 2015 | 19:26

    Kakva vlast! To su sve kriminalci, koji do jutra mrze sebe a od jutra sve oko sebe!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA