Nemac uhvaćen na aerodromu Nikola Tesla sa sedam kilograma kokaina

Nakon što je sleteo, državljanina Nemačke (46) prijavio se u tzv. zeleni kontrolni prolaz, koji je predviđen za putnike koji nemaju ništa da prijave, međutim carinici su kofer pregledali rendgenom, na čijem snimku su se mogle videti nepravilnosti

  • 9

Carinici su na aerodromu “Nikola Tesla” sprečili pokušaj krijumčarenja više od sedam kilograma praškaste materije, za koju se osnovano sumnja da je u pitanju kokain, saopštila je Uprava carina.

Drogu su otkrili carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja prilikom detaljne kontrole četrdesetšestogodišnjeg državljanina Nemačke, koji je doputovao letom iz Sao Paola preko Abu Dabija u Beograd, prenosi Tanjug.

Nakon što je sleteo, prijavio se u tzv. zeleni kontrolni prolaz, koji je predviđen za putnike koji nemaju ništa da prijave, međutim carinici su kofer pregledali rendgenom, na čijem snimku su se mogle videti nepravilnosti. Zbog toga su odlučili da detaljno prekontrolišu njegov prtljag, koji je bio pun brazilskih preparata za kosu "Jama", što je pojačalo njihove sumnje.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nakon toga su posebnim aparatom uradili analize i sumnja je potvrđena, jer se posle pozitivnog reagovanja na kokain moglo videti da se definitivno ne radi o preparatima za kosu, već najverovatnije o sedam i po kilograma kokaina.

Putnik i droga biće predati u dalju nadležnost MUP, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Najjači smo

    1. februar 2015 | 12:32

    2 aerodroma je prošao Švaba,ali u Beogradu pao.Imamo mi Srbi nos za njih.Srbin Nemcu ne veruje.

  • Mila.....3

    1. februar 2015 | 11:31

    Bravo za carinu. Jedan trovac manje.

  • Bojan

    1. februar 2015 | 11:05

    Nova vrsta droge heroinkokain

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA