ZASTRAŠUJUĆI PODACI: 500.000 Srba nema NIJEDAN ZUB u vilici!

Čak više od 10 odsto odrasle populacije u Srbiji nema zube, što znači da oko pola miliona Srba, starosti od 18 do 60 godina ostalo je bez zuba

  • 35

Čak više od 10 odsto odrasle populacije u Srbiji nema nijedan zub, tvrde stomatolozi, a prema tim tvrdnjama oko pola miliona Srba, starosti od 18 do 60 godina ostalo je bez zuba!

Kako napominju stomatolozi, do ove porazne statistike došlo se usled nemaštine jer se među građanima utemeljilo mišljenje da su stomatološke usluge luksuz, a da se četkica za pranje zuba menja samo jednom godišnje.

Takođe, kako navode problem je i što neznatan broj naših građana ima iracionalan strah od zubara, pa čekaju da zubi sami počnu da ispadaju pre nego što se obrate lekaru.

Prema podacima samo 8 odsto odraslih u Srbiji ima sve zube!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deski

    3. februar 2015 | 08:38

    Pa briga o zubima i jeste određen luksuz. Ma koliko preventivno brinuli o njima, mora doći do kvara, karijesa i sl. Utom slučaju za popravku kod dobrog zubara treba izdvojiti i po dve hiljade, za vađenje više od hiljadu, ubacivanje samo jednog zuba je 50 evra (četvrtina nezvanične prosečne plate u Srbistanu). A gde su još četkice, konac, tečnost za ispiranje...Dolazi se u situaciju u kojoj moramo mnogo toga da se odreknemo da bi sredili zube, a ljudi su se već odrekli skoro svega, pa nemaju volje za daljim odricanjem, čak ni zbog zuba.

  • Dare 69'

    3. februar 2015 | 09:37

    Obicna radnicka klasa nesme das udje kod privatnog zubara jer ako popravi zube nece imati da plati struju i ostale rezije ali zato ovi sa estrade menjaju zube, grudi, usne, zadnjice... Svakih 6 meseci. Neko zivi u dobu krize a neko u dobu perverzije.

  • Niski

    3. februar 2015 | 09:20

    Pareeeeeeeeeeeeeee. Svi bre bolje zive od nas. Zaposliti celu Srbiju je kao resenje. Jeste al ne za minimalac sa kojim nemozes nista. To je politika Vucica. Ja vidim da svi u vladi imaju sve zube. U nisu je jedan zub 70e. Minimum tri za jedan most. Znaci jedan minimalac. Ako dazbine hoce da cekaju moze. Gadi mi se vise od ove nemastine. Neko ni za leba a neko i preko pogace.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA