ŠUGA HARA PO ŠKOLI U BEOGRADU: Roditelji u panici, potvrđena epidemija!

Direktorka škole Dušica Stevanović kaže da se kod zaraženih učenika ova bolest pojavila na početku drugog polugodišta. Ona ističe da je škola preduzela sve mere koje su joj naložene, a tiču se pojačane higijene i dezifenkcije prostora

  • 5

Petoro učenika OŠ "Vladislav Petković Dis" u Velikom Mokrom Lugu obolelo je od šuge, dok kod dva đaka postoji sumja na ovu zaraznu bolest, potvrđeno je u Gradskom zavodu za javno zdravlje (GZZJZ).

Prema rečima epidemiologa dr Biljane Begović Vuksanović, ekipe GZZJZ su juče posetile ovu školu na osnovu prijave koja je stigla iz Doma zdravlja "Zvezdara".

- S obzirom na to da je potvrđena šuga kod petoro učenika, može se govoriti o epidemiji. Pošto je period inkubacije dug i traje do šest nedelja, moguće je očekivati da će se pojaviti još novih slučajeva. Pratićemo situaciju u školi i preduzimati odgovarajuće mere - kaže dr Begović Vuksanović.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Ambro Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Ambro

Direktorka škole Dušica Stevanović kaže da se kod zaraženih učenika ova bolest pojavila na početku drugog polugodišta. Ona ističe da je škola preduzela sve mere koje su joj naložene, a tiču se pojačane higijene i dezifenkcije prostora.

Šuga se prenosi bliskim kontaktom, a glavni simptom je intenzivan svrab kože koji se pojačava noću i na toplom. Javlja se na delovima kože gde je povećana toplota i vlažnost.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    4. februar 2015 | 11:35

    Pa neme higijene ni higijenskih sredsava.Uvesti higijenicare i predmet higijena i domacinstvo.Nekad je sve bilo pametnije.

  • Darecare

    4. februar 2015 | 11:39

    Suga se aktivira posle mesec- dva nakon dobijanja, leci se sumporom, 7 dana inkubacije, potom dezinfekcija citavog stana- kuce, to su muke. Ja sam je zaradio u Zeleznici Srbije. Ne pomaze ni kad si cist i pedantan. Spavao sam,pokriven sa njihovim cebetom koje oni naravno ne peru, a cuo sam da klosari spavaju u vagonima, pa mi je logicno odakle mi.

  • Burdush

    4. februar 2015 | 10:18

    Cim se pomene Mali Mokri Lug sve je jasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA