BIZARNO: Napravio patiku od sopstvene kože! (FOTO)

Adam Brandejs napravio patiku od sopstvene kože i kose cimera. Poruka koju je želeo da pošalje je to da radnici često ostavljaju "pola sebe" na poslu

  • 1

Adam Brandejs je inovativan i višestruko nagrađivani dizajner, koji u svom portfoliu ima radove za klijente poput Audija, Koka-Kole, Stele Artoa, čak i Zoološkog vrta Toronta. Izložbe je imao na tri kontinenta - u Evropi, Severnoj Americi i Aziji.

Brandejs često ide "korak dalje", a jedno od njegovih najbizarnijih umetničkih ostvarenja jeste Najk patika napravljena od ljudske kože! Da stvar bude još uvrnutija, umetnik je koristio vlastitu kožu!

Brandejs se odlučio za ovakvu šok terapiju preko umetničkog dela kako bi preneo poruku. U slučaju patike od ljudske kože poruka je da velike robne marke i korporacije zavise od ljudske radne snage u siromašnijim zemljama, a radni uslovi su toliko naporni da ljudi doslovno ostave deo sebe na radnom mestu.

Ova Najk patika je napravljena od gumenih kalupa, komadića Brandejsove kože, spojena lateksom, a sadrži nekoliko minijaturnih motora koji čitavu stvar pokreću.

- Stavio sam i malo kose svoga cimera, da ne bi izgled patike bio dosadan - kaže umetnik.

Brandejs je unutra ubacio Rio MP3 player. Ukoliko vas zanima, veličina je broj 44.

(Telegraf.rs / Index / Foto: brandejs.ca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA