SVAKA ČAST: Na donatorskoj večeri prikupljeno 100.000 evra za najugroženije mališane!

Ministar Aleksandar Vulin je bio domaćin večere i zahvalio je svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji

  • 5

Donatorska večera za pomoć deci u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu i Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju "Sremčica", održana je u četvrtak uveče u Beogradu i tom prilikom je prikupljeno oko 100.000 evra u novcu i robi.

Domaćin Donatorske večere bilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, uz podršku Ministarstva privrede i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Alekasandar Vulin reako je da su donatori pokazali da brinu o deci i omladini.

- U vremenu kada imamo malo vremena i za ono do čega nam je najviše stalo, a to su soptsvene porodice, vi ste odvojili svoje vreme da budete ovde - rekao je Vulin donatorima u hotelu "Falkenštajner".

On je istakao da se snaga društva ne meri po tome koliko su uspešni oni najuspešniji, već kako žive najslabiji kojima je pomoć najviše potrebna.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

- Uz uspeh ide odgovornost, a uz odgovornost ide i humanost - reako je Vulin.

Ministar privrede Željko Sertić istakao je da svaki dinar uložen u mališane, kojima je pomoć potrebna, nije samo materijalna vrednost već je više od toga.

- Mnogo je važnija sreća koju ste udahnuli toj deci, jer kada vam se to dete nasmeje ili vas poljubi, videćete koliko je ta sreća velika - rekao je Sertić.

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine Tatjana Matić zahvalila se donatorima "što su u izazovnim vremenima dali svoj doprinos".

- Kroz odnos prema slabijima pokazujemo koliko smo zreli i koliko smo ljudski napredovali - rekla je Matićeva.

Donatorskoj večeri su prisustvovali brojni predstavnici domaćih i stranih kompanija koje posluju u Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filantrop

    6. februar 2015 | 07:57

    Ovo je katastrofa. Zar država nema načina da deci obezbedi najnužnije već deca zavise od dobre volje bogatih pojedinaca? Umesto da ih oporezuje, još ih promoviše kao zaslužne...

  • Slavisa

    6. februar 2015 | 09:38

    Jadan je i bedan onaj o kome ovakvi vode brigu! Koliko ce zavrsiti u vasim dzepovima? Ovo je lep gest ako ne bude lopovluka.

  • jeza

    6. februar 2015 | 07:15

    Daj ti ljudima bolji zivot, posao, plate pa da imaju od cega da zive, zdravstveno da su zbrinuti i tako dalje! Ostavite se delhenja milostinje u svrsi politickih poena! Pogledaj Kubu, kako tamo moze da funkcionise zdravstveni sistem? To bi vi kao covek leve orijentacije gosim Vulin trebali sami da predlozite! Boze na sta sve ovo ide!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA