GDE ĆE MU DUŠA? Gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković nahuškao psa na srpskog sveštenika!

- To nije bio prvi put da načelnik Duraković, zajedno sa svojom svitom, organizuje lov u neposrednoj blizini našeg manastira. Svakog vikenda, kada je manastir pun vernika, Duraković i njegovi kompanjoni stanu uz manastirsku ogradu, obučeni u maskirne uniforme i naoružani do zuba! Nakon svih verbalnih provokacija doživeo sam i to da me pas pojuri usred manastirskih prostorija i izgrize mi nogu - otkriva napadnuti sveštenik Luka Babić

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković pre dvadesetak dana nahuškao je svog lovačkog psa da napadne igumana manastira Karno, sinđela Luku Babića, koji je zbog brojnih ujeda razjarene životinje morao da potraži lekarsku pomoć, objavio je portal "Press"!

O divljačkom napadu načelnika Srebrenice na monaha Srpske pravoslavne crkve, koji je izazvao ogromno uznemirenje lokalnog srpskog stanovništva, obavešten je i vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom, koji je zbog ovog nezapamćenog skandala Durakoviću poslao oštro protestno pismo.

U pismu, koje je objavio ovaj portal, vladika Hrizostom, između ostalog, od načelnika Srebrenice traži da preuzme odgovornost za napad na srpskog monaha.

- Sa zaprepašćenjem smo obavešteni o nemilom događaju od 11. januara 2015. godine u manastiru Karno, kada je povređen sinđel Luka Babić. Još više smo iznenađeni i zaprepašćeni saznanjem da je vaš automobil - džip, viđen u kritičnom trenutku iznad samog manastira, što nas dovodi na zaključak da se radi o sofisticiranom i planiranom napadu na naš manastir i oca Luku lično, ali i na vernike koji su se u tom trenutku zatekli u manastiru. Prosto ne možemo da verujemo da neko ko vrši tako odgovornu dužnost i funkciju dovede u pitanje mir i stabilnost na području opštine Srebrenica - navodi se u pismu koje je vladika Hrizostom poslao Ćamilu Durakoviću.

Prozivajući aktuelnog načelnika Srebrenice da je i ranije napadao i vređao SPC i njene sveštenike u Srebrenici, vladika zvorničko-tuzlanski poručio je Durakoviću da on, kao episkop i njegovo sveštenstvo "više nijednog trenutka neće kasniti da zadovoljenje pravde i istine potraže legalnim putem".

Ćamil Duraković

- Vaši verbalni napadi na sveštenike SPC duboko vređaju verska osećanja, prava i ljudsko dostojanstvo, kako samih sveštenika, tako isto i njihovih parohijana. Morate biti odgovorni za svaku vašu izgovorenu reč i postupak koji vređa čast, dostojanstvo i pravo čoveka - naroda - poručio je vladika Hrizostom.

Napadnuti iguman manastira Karno, sinđel Luka Babić, za Press kaže da je pomenutog dana, kada ga je u manastirskim prostorijama napao pobesnjeli pas načelnika Srebrenice, samo pukim slučajem izbegnuta veća nesreća, jer se, prema njegovim rečima, u dvorištu manastira nalazio i veliki broj vernika s decom.

- To nije bio prvi put da načelnik Duraković, zajedno sa svojom svitom, organizuje lov u neposrednoj blizini našeg manastira. Svakog vikenda, kada je manastir pun vernika, Duraković i njegovi kompanjoni stanu uz manastirsku ogradu, obučeni u maskirne uniforme i naoružani do zuba! Nakon svih verbalnih provokacija doživeo sam i to da me pas, s kojim načelnik opštine ide u lov, pojuri usred manastirskih prostorija i izgrize mi nogu! Pomoć mi je ukazana u bolnici u Bajinoj Bašti, a o svemu sam odlučio obavestiti i nadležna tužilaštva. Pravdu ću, najverovatnije, morati da čekam pred sudom - kaže napadnuti monah.

(Telegraf.rs /pressrs.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko 100%

    7. februar 2015 | 22:01

    Poturceni srbin,u konfliktu sa svojim identitetom

  • Istina

    7. februar 2015 | 21:34

    Tako nam je kad smo kukavice,da je srbin odzu napado muslimani bi se odmah digli,sad treba i mi da ustanemo dok ga ne skinu sa pozicije nacelnika i krivicno kazne! USTAJMO SRBI

  • Istina

    7. februar 2015 | 21:58

    Srbi ustajmo na proteste,da se njima ovo desilo dosad ne bi bilo nacelnika!Zato i mi treba da se bacimo na protest bar da ga skinu SRBI BUDIMO SE! !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA