BENZIN 134 DINARA: Evo kako će da rastu cene!

Naftni derivati će svakog meseca biti skuplji u proseku za 1,54 odsto ukoliko se nastavi ovakav trend porasta cene nafte i dolara

  • 5

Stručnjaci objašnjavaju da je za to što će benzin u Srbiji početi da poskupljuje "krivac" polagani rast cene nafte, ali i sve veće jačanje dolara prema dinaru.

Gorivo bi u roku od mesec dana trebalo da poskupi u proseku za dva dinara po litru, a do aprila za još dva kada će litar benzina u maloprodaji biti oko 134 dinara. Ovo dakle znači da će naftni derivati u Srbiji svakog meseca biti skuplji u proseku za oko 1,54 odsto ukoliko se nastavi ovakav trend rasta cene nafte i dolara.

U ovom smislu je interesantna i  analiza Međunarodne agencije za energije (IEA) prema kojoj će nafta do 2020. dostići vrednost od 73 dolara za barel.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Srpske vozače brine pre svega to što cena nafte posle vrtoglavog pada od početka ovog meseca počinje da raste. To automatski znači i poskupljenje benzina u našoj zemlji. Pa, ipak Srbija je i dalje jedna od zemalja sa najjeftinijim benzinom u regionu.

Da će povećanje cene benzina, ali i dizela u Srbiji najverovatnije iznositi 1,5 odsto mesečno smatra i predsednik Udruženja privatnih benzinskih stanica Borislav Tatić koji je za "Informer" objasnio da ćemo u narednim mesecima imati poskupljenje goriva od oko dva dinara mesečno.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • losima

    11. februar 2015 | 13:56

    NEMA TO VEZE SA DOLAROM,TO JE SAMO IZGOVOR ZA VLADU,KOJA DIKTIRA KOD NAS CENU NAFTE,JER TAKO PUNE BUDZET! A REALNA CENA GORIVA KOD NAS U OVOM TRENUTKU BI TREBALA BITI 70-80DIN ZA LITAR,ALI POSTO NEMAMO PRIVREDU,BUDZET SE PUNI PREKO AKCIZA KOJE SU ASTRONOMSKE!

  • Illuminati

    11. februar 2015 | 13:09

    Gorivo nikad jeftinije a kod nas poskupljuje ??? Ovi nasi uvek nadju razlog , akmli uvek. A kazu standard nam raste, kome raste Austriji, Nemackoj. Kod nas sve skuplje i skuplje a plate i penzije sve manje. Narod ce doci vrlo brzo do prosjackog stapa.

  • Lazarev grad

    11. februar 2015 | 13:24

    Glavni krivac je drzava koja je podigla akcizu na naftu vec vise puta dok je cena nafte padala u svetu najskuplji smo u regionu... I sad kad raste nafta misli te da ce cene da padaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA