ALBANCI SA KOSOVA PROKLINJU SUDBINU: Obećali su nam zlatne kašike, a sad jedemo zemlju!

- Obećavali su sve, a napunili su samo svoje džepove. Ko? Pa, političari. Gladni smo, bez posla, zatočeni i bez nade. Od reči se ne živi. Ovu decu treba nahraniti - kivan je Ismail, svestan da je ilegalni prelazak sa osmoro dece, od kojih najmlađe ima samo tri godine, veliki rizik

Na autobuskoj stanici u Prištini gužva. Brojni Albanci uputili su se ka Subotici gde će pokušati ilegalno da pređu granicu Srbije sa Mađarskom.

Iako su mediji pokušali da otkriju šta je to pokrenulo masovnu migraciju, građani Prištine tvrde da je razlog samo jedan - glad.

- Mahali su šargarepom na kratkom štapu. Sada je ostao samo štap - tvrdili su juče za "Blic".

NAKON SRPSKE ZABRANE: Albanci preko Crne Gore idu u EU!

Printskrin: Youtube / Monitorpress2012 Printskrin: Youtube / Monitorpress2012

- Obećavali su sve, a napunili su samo svoje džepove. Ko? Pa, političari. Gladni smo, bez posla, zatočeni i bez nade. Od reči se ne živi. Ovu decu treba nahraniti - kivan je Ismail, svestan da je ilegalni prelazak sa osmoro dece, od kojih najmlađe ima samo tri godine, veliki rizik.

Svi su svesni da je kontrola pooštrena i da je sa granice sa Mađarskom vraćeno preko 3.000 migranata, ali ne odustaju. U tome ih ne sprečava ni temperatura koja se spustila ispod nule i činjenica da u takvim uslovima treba mnogo da pešače. Sa sobom nose samo male torbe, kao da ne planiraju da zauvek napuste svoja ognjišta. Odaju ih samo suze.

- Nemamo mi šta da izgubimo. Rasprodao sam sve što sam imao. Sada šaljem porodicu, a za mesec dana odlazim i ja - priča razočarani Idealj Gaši za "Blic", kojem je najteže palo to što njegova rođaka odlazi sa bebom u naručju.

Preksinoć je iz Prištine sa oko 500 putnika u hladnoj noći krenulo devet autobusa. Za njima je ostala uplakana rodnbina.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Витез

    12. februar 2015 | 11:51

    Јадан ти, Исмаиле. Па, знали смо да ће овај дан доћи, на крају крајева, узимали сте са огњишта Срба, сад кад сте их све поклали, нема више шта дансе једе?

  • Stefan Dusan

    12. februar 2015 | 12:33

    Pa da l' stvarno verujete u to!? Kako sad odjednom beze sa Kosova, kad je Trepca pripala nama!? Taci je rekao evropskoj gospodi, ako je ne dobiju oni da ce morati da se izbore sa azilantima sa Kosova! Jos ce sad da naprave i zrtve od sebe, a mi, Srbi ko Srbi, verujemo u sve sto nam serviraju! Pa dokle bre vise!?!?

  • smilja

    12. februar 2015 | 13:55

    Prokleta zemlja, oterali ste življe cija krv predaka je tu prolivena i sad hoćete da vam radja iz te zemlje hrana. Drugo skrnavili ste i skrnavite svetinje i hoćete da vam Bog usliši vaše molbe. Trece svi ste vi glasali za teroriste i kriminalce koji su vam sada na vlasti i hteli da se Kosovo otcepi od matice Srbije, prokletstvo vas stiže i biće vam jos gore, ovo je tek pocetak..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA