RUSI PRETE HRVATSKOJ: Prekinite da vrbujete svoje građane za rat u Ukrajini!

- Naročito skrećemo pažnju hrvatskim vlastima da je danas usvojena u Minsku odluka Kontakt-grupe o kompleksu mera za implementaciju minskih dogovora, između ostalog o povlačenju svih stranih oružanih formacija, vojne tehnike i plaćenika sa teritorije Ukrajine pod nadzorom OEBS - navodi se u saopštenju ruskog MIP

  • 83

Zvanična Moskva pozvala je danas Hrvatsku i druge zemlje u kojima se vrbuju građani za oružane snage Ukrajine, da spreče tu praksu.

- Pozivamo Zagreb i rukovodstva drugih zemalja, čije građane vrbuju Oružane snage Ukrajine da spreče tu opasnu praksu - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova.

U Moskvi navode da je "učešće stranih plaćenika, uključujući hrvatske, u unutarukrajinskom konfliktu neprihvatljivo i služi jedino njegovom raspirivanju".

- Naročito skrećemo pažnju hrvatskim vlastima da je danas usvojena u Minsku odluka Kontakt-grupe o kompleksu mera za implementaciju minskih dogovora, između ostalog o povlačenju svih stranih oružanih formacija, vojne tehnike i plaćenika sa teritorije Ukrajine pod nadzorom OEBS - navodi se u saopštenju ruskog MIP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U Moskvi je "izazvalo zabrinutost i nedoumicu objavljivanje izjave u medijima prvog potpredsednika vlade, ministra spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesne Pusić, koja potvrĐuje da hrvatski dobrovoljci učestvuju u borbenim dejstvima na teritoriji Ukrajine na strani ukrajinske vojske".

SKANDAL GODINE: Lukašenko DVA PUTA Putinu izmakao stolicu! (VIDEO)

- Pritom se ne stavlja u sumnju ispravnost učešća građana Hrvatske u operacijama ukrajinskih bezbednosnih struktura - naglašava Rusija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U saopštenju se navodi da se pojavila informacija da se niz hrvatskih građana nalazi u okviru zloglasnog bataljona "Azov" koji su formirale krajnje desne snage, a da je indikativno da se "izjave o učešću građana evropskih zemalja u kaznenim operacijama kijevskih snaga bezbednosti čuju istovremeno sa neosnovanim optužbama na račun Rusije o prisustvu ruskih vojnika na teritoriji Ukrajine".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sisavac

    12. februar 2015 | 16:19

    Komsije opet biraju pogresnu stranu kao pre 70 god. Dugo im dolazi iz du.eta u glavu.

  • Aca

    12. februar 2015 | 17:57

    Sad ce hrvati sigurno da opet sazivaju evropski parlament da kukaju malo kako su oni ustvari zrtve hahaha

  • Samo ja

    12. februar 2015 | 16:27

    Haha... Prica se prica, da Rusi dolaze... Pa vi komsije samo izvolite.:-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA