Nišvil uvršten u top 10 muzičkih festivala na Balkanu! (FOTO) (VIDEO)

Pored čuvenog niškog džez festivala, na listi najboljih balkanski festivala nalaze se i Exit, kao i Sabor trubača u Guči

  • 2
Bend Jazz Confusion Džindžera Bejkera Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević

Kineski magazin Travel Plus sastavio je listu od 10 muzičkih festivala na Balkanu, na kojoj se nalaze i tri srpska. To su Sabor trubača u Guči, novosadski Exit festival, kao i Nišvil festival, koji se održava u Nišu.

Takođe, stillinbelgrade.com kreirao je takođe spisak 10 najboljih festivala na Balkanu. Na njemu se isto nalaze Exit (koje je zauzeo drugo mesto, prim.aut), Sabor trubača u Guči (treće mesto, prim.aut), kao i Nišvil (koji je na visokoj četvrtoj poziciji).

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Sve ove muzičke manifestacije, kako se navodi, nude odličnu zabavu za posetioce.

Osim srpskih festivala, na listi sajta stillinbelgrade.com se nalaze i Sziget festival iz Mađarske, Refresh l i Sea Dance festival iz Crne Gore, Dimensios  i Sonus festivali iz Hrvatske, Electric castle iz Rumunije, Horizon festival iz Bugarske, kao i International Classical Music Festival Of Cyclades iz Grčke.

Podsećamo, Nišvil je međunarodni džez festival koji se održava u Nišu. Festival se održava tokom avgusta na letnjoj pozornici Niške tvrđave.

Nišvil je takođe najposećeniji džez festival jugoistočne Evrope, i već godinama dosledno brani evropske vrednosti multikulturalnosti i strpljivo neguje muzički ukus pojedinaca. Turistička organizacija Srbije uvrstila je Nišvil u svoju zvaničnu sajamsku ponudu širom Evrope, a mnoge domaće i strane turističke organizacije i agencije pozivaju zaljubljuenike u džez da, krajem avgusta, posete Srbiju i mitski grad Niš-

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džezer sa juga

    19. februar 2015 | 12:15

    Čestitke za Nišville tim! Ovo je "gospodski" festival umetničke muzike sa specifičnom, opuštenom atmosferom koji privlači sve više edukovane publike. Samo napred!

  • Zapusteni Tinejdzer

    18. februar 2015 | 18:46

    pa mora biti uvrsten kad ih i ima toliko svasta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA