PUKAO MI JE SILIKON, ZAMALO DA UMREM: Dramatična ispovest majke četvoro dece iz Beograda

Kada je primetila da joj nešto nije u redu sa grudima, otišla je ispred ogledala i podigla ruke. Šokiralo ju je to što joj je jedna dojka otišla u levu stranu i postala kockasta

  • 21

Beograđanka Milena S. (43), majka četvoro dece, bila je u životnoj opasnosti kada joj je posle deset godina od kada je ugradila silikon u grudi, pukao implant.

- Bila sam nezadovoljna izgledom grudi nakon četiri porođaja i isto toliko dojenja po godinu dana. Poput svake žene, htela sam da popravim to kako bih se osećala bolje, a tome i služi plastična hirurgija, zar ne? - počela je svoju priču Milena za Blic.

Imala je trideset godina i jedina želja joj je bila da reši taj estetski problem, međutim, umesto da svoje telo ulepša, ona je dobila ozbiljne zdravstvene probleme.

- Skoro sam slučajno primetila da nešto nije kako treba. Stala sam ispred ogledala, podigla ruke iznad glave, i ostala u potpunom šoku. Jedna dojka je otišla skroz u levu stranu i postala kockasta, međutim, kada sam spustila ruke, one su izgledale sasvim normalno - kaže ona.

Tada je bila van Srbije, ali je istog momenta otišila na ultrazvuk kod lekara, koji joj je rekao da ne brine i da je silikon samo ispao iz ležišta.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Samo jedan dan kasnije, dojka mi je otekla i osećala sam se malaksalo. Rezultate sam poslala svom lekaru u Beograd i oni mu se uopšte nisu svideli, zbog čega mi je rekao da odmah dođem kod njega. Poslušala sam ga i na pregledu je ustanovljeno da je implant pukao - ističe ona.

Daljim pregledima, ispostavilo se ja joj je puknuti implant bio već neko vreme u njenom telu, i da je imala "ludu" sreću što nije dobila sepsu. Kada ga je izvadila bio je zelene boje, a nakon nekoliko dana je požuteo, što je jasan znak da sa njim nešto nije bilo u redu. Dr Goran Jovanović, koji je Mileni spasio život rekavši joj da odmah dođe na pregled, kaže da zbog puknutog implanta mogu da se stvore veliki zdravstveni problemi.

- Puknuti silikon je kod Milene stajao 10 do 15 dana. Svaki organizam reaguje različito, ali se najčešće javlja bol, otok, deformitet dojki, a kasnije i temperatura i krajnji ishod je sepsa - istakao je dr Jovanović.

Foto-ilustracija: natrelle.com Foto-ilustracija: natrelle.com

Sada nakon svega i kada se sve završilo, Milena je rekla da nije ljuta i očajna, ali da želi da svi budu upoznati sa onim šta može da se nekom dogodi.

- Biću srećna ukoliko jednoj osobi pomognem sa svojim iskustvom. Jeftine čizme mogu da se kupe, ali jeftini implanti ne, i ne treba se igrati sa svojim životom - zaključila je Milena.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko 100%

    20. februar 2015 | 11:27

    KOLIKO ima u Srbiji zena sa ugradjenim silikonima? mogla bi se napraviti jedno naucno istrazivanj o tome ,i kad bi se sve te silikonske grudi skupile sve na jednom mestu ,da se vidi kolika bi to bila DOJKA

  • Milica

    20. februar 2015 | 15:42

    Tuzno... Da li je neko od Vas koji dajete kometare procitao ceo tekst ili samo naslov? Tema nije glasanje za i protiv silikona vec sta se prodaje na nasem trzistu. Svako ko ima mogucnost a posebno posle radjanja cetvoro dece i treba da se podvrgne estetskoj hirurgiji, samo dojenje narusava izgled dojki. A gde je bravo mama sto si dojila svo cetvoro po godinu dana? A gde je bravo mama sto si rodila toliko dece? Kad vec komentarisete procitajte ceo tekst pazljivije.

  • Pera

    20. februar 2015 | 11:28

    a koj će vam ... silikon u grudima, usnama....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA