Na proleće počinje izgradnja gondole na Zlatiboru

- Opština Čajetina uplatila je avans francuskoj firmi Pomagalski od 4 miliona evra, oprema se proizvodi, a krajem februara raspisaćemo tender za izvođača građevinskih radova, koji će početi na proleće. Gondola će biti u funkciji 2016. godine - kaže direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Ðurić

  • 6

Na Zlatiboru ovog proleća počinje izgradnja prve gondole za panoramsko razgledanje sa zatvorenim kabinama u Srbiji, koja će povezati centar Zlatibora sa Tornikom, najavio je danas direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Ðurić na 37.Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

- Opština Čajetina uplatila je avans francuskoj firmi Pomagalski od 4 miliona evra, oprema se proizvodi, a krajem februara raspisaćemo tender za izvođača građevinskih radova, koji će početi na proleće. Gondola će biti u funkciji 2016. godine - kaže Ðurić za Tanjug.

Zlatibor se 250 hiljada gostiju i preko milion noćenja godišnje pozicionirao kao najposećenija turistička destinacija u Srbiji,a po izgradnji najduže i najmodernije panoramske žičare u Evropi,duge 9 kilometara,nadaju se da će se broj posetilaca udesetostručiti,kaže Ðurić za Tanjug.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ova zimska sezona za turističke radnike Zlatibora bila je, po njegovim rečima, najuspešnija u proteklih 10 godina, sa porastom broja noćenja od 22 odsto i rekordom posetom skijališta Tornik od 2 hiljade skijaša dnevno.

- Na beogradskom Sajmu turizma promovisali smo letnju ponudu na Zlatiboru. Svi hoteli, odmarališta i vlasnici privatnog smeštaja obezbedili su sajamske popuste do 30 odsto za rane rezervacije.Prema broju posetilaca i interesovanju mogu da ocenim da je sajam za predstavnike Zlatibora bio veoma uspešan - rekao je Ðurić za Tanjug.

Ðurić je najavio da će do kraja godine na Zlatiboru biti otvoren i novi hoteli Tornik i Iris visoke kategorije ,koji će svojom ponudom zadovoljiti najprobraniju klijentelu,kako u planinskom,tako i u kongresnom,velnes i spa turizmu.

(Telegraf.rs / tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    21. februar 2015 | 23:35

    Opstina Cajetina je pravi primer za celu Srbiju

  • Aleksa

    22. februar 2015 | 07:27

    Pa normalno da ce da grade gondolu kad su sva brda koja su blizu (ukljucujuci i ono iza pijace) pretvorili u vikend naselja prepuna kuca raznih stilova a bez ikakvog plana, pa se sad zapitali , a gde ce ljudi da se skijaju kad dodju zimi? A koliko ubiraju od poreza na imovinu, mogli bi da izgrade i planinu , a ne gondolu.

  • Iliona

    21. februar 2015 | 23:28

    Ima se moze se, nekima u ovoj besparici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA