OBDUKCIJA REŠILA MISTERIJU: Evo od čega je umrla trudnica (19) u Negotinu!

- Očigledno je da su kod pokojne Isidore Marinković udruženo postojala teška akutna oboljenja respiratornog i kardiovaskularnog sistema. Da li su ova oboljenja na vreme prepoznata, dijagnostikovana i adekvatno lečena, o tome će svoje stručno mišljenje dati eksperti - objašnjava direktor ZC "Negotin"

  • 7

Trudnica Isidora Marinković (19) iz sela Prahovo, nadomak Negotina, preminula je 8. februara, u osmom mesecu trudnoće u Zdravstvenom centru "Negotin", zbog teških akutnih oboljenja respiratornog i kardiovaskularnog sistema, rezultati su obdukcije.

- U preliminarnom izveštaju obdukcionog nalaza patolozi su konstatovali da je smrt trudnice nastupila prirodnim, nenasilnim putem. U trenutku smrti ona je imala akutno, gnojno zapaljenje dušnica i njenih krajnjih ogranaka. Uz to, pronađeno je parcijalno zapaljenje plućnog tkiva, krvarenje ispod plućne maramice, akutno zapaljenje srčanog mišića sa izlivom u srčanu kesu. Utvrđeno je i početno uvećanje leve komore srčanog mišića, kao i kružne, ograničene, fibrozne promene na srčanoj kesi - navodi dr Tihomir Milovanović, direktor ZC "Negotin" dodajući da hemijsko-toksikološkim analizama tkiva, krvi i mokraće pokojne pacijentkinje ukazuju na prisutvo lekova i supstanci kao što su "metamizol", "teofilin", "diazepam", "verapamil", kofein i "paracetamol" u terapijskim koncentracijama.

TATA GUŠIM SE, A NEMA NIKOGA U BLIZINI: Trudnica (19) ležala mrtva tri sata u bolnici?!

- Očigledno je da su kod pokojne Isidore Marinković udruženo postojala teška akutna oboljenja respiratornog i kardiovaskularnog sistema. Da li su ova oboljenja na vreme prepoznata, dijagnostikovana i adekvatno lečena, o tome će svoje stručno mišljenje dati eksperti, odnosto spoljnji stručni nadzornici, koje će uputiti Ministarstvo zdravlja - objašnjava direktor ZC "Negotin".

- Ujedno, sada je moguće u potpunosti sprovesti sudsko-medicinsku istragu o načinu lečenja, uzroku smrti, kao i o tome da li je bilo stručnih grešaka u lečenju, i ko ih je učinio - zaključio je dr Milovanović.

Foto-ilustracija: Profimedia/F1 Online Foto-ilustracija: Profimedia/F1 Online

Porodica je već podigla krivičnu prijavu protiv NN lica zbog nesavesnog lečenja, a kako su tada tvrdili, Isidora se noć pred smrt žalila na gušenje i da joj je loše, ali da pomoć nije dobila. Lekare je tek ujutru o njenoj smrti obavestila pacijentkinja koja je bila sa njom u istoj sobi.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA