ODBIJENO IZUZEĆE: Šariću nastavljeno suđenje!

Sud je izveo kao dokaze presude donete na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela između Tužilaštva za organizovani kriminal i osuđenih, a branioci okrivljenih osporavaju njihov kredibilitet

  • 0

Predlog odbrane Darka Šarića za izuzeće sudije Siniše Petrovića odbijen je danas, tako da je suđenje Šariću i pripadnicima njegove grupe zbog optužbi za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu nastavljeno izvođenjem dokaza.

Šariću smeta sudija, traži njegovo izuzeće!

Sud je izveo kao dokaze presude donete na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela između Tužilaštva za organizovani kriminal i osuđenih, a branioci okrivljenih osporavaju njihov kredibilitet. Branioci tvrde da te presude nisu donete na osnovu utvrđenih činjenica, već na osnovu ugovora između tužioca i optuženog koji je priznao krivično delo mimo suđenja u zamenu za manju kaznu.

Te presude doneo je sudija pojedinac bez izvođenja dokaza, pa tako nema ni utvrđenih činjenica. Odbrana optuženih tvrdi da sa tim presudama ne može ništa da se utvrdi osim da se stvara atmosfera da je neko nešto priznao. Šarićeva odbrana juče je zatražila izuzeće sudije Siniše Petrovića, jer je odbio njihov predlog da se izvedu kao dokaz pisma osuđenih koji su zaključili sporazume sa tužilaštvom za organizovani kriminal o priznanju krivičnih dela. Sudija Petrović prethodno je potvrdio da je dobio nekoliko takvih pisama kao i od Šarića dok je bio u bekstvu.

Šarićev branilac Dejan Lazarević juče je najavio da će "do kraja" nastaviti da insistira na svom predlogu.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

- Mi smo došli do tih pisama u kojima su vama ta lica rekla da je tužilaštvo izvršilo određena krivična dela prema njima, ali pošto ste Vi odbili da to pročitate ja tražim vaše izuzeće - rekao je Lazarević. Odluku o odbijanju predloga za izuzeće jutros je doneo predsednik Višeg suda. Šariću i ostalim optuženima sudi se zbog optužbi da su organizovali krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu. On se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine, predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Prilikom prvog pojavljivanja pred sudom, 24. marta, rekao je da se ne oseća krivim ni po jednoj optužnici, niti po jednoj tački optužbe kao i da droga koja je zaplenjena nije njegova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA