PROCUREO PUTINOV TAJNI PLAN: Ove informacije su šokirale ceo svet!

Predsednik Rusije je osmislio detaljan plan iskorišćavanja proruskih snaga u Ukrajini kako bi se Rusiji pripojili Krim kao i delovi istočne Ukrajine - sve dok je na vlasti u toj zemlji još uvek bio Viktor Janukovič

  • 25

Predsednik Rusije Vladimir Putin pokrenuo je plan pripajanja delova Ukrajine Rusiji pre više od 12 meseci, otkrivaju dokumenti koje je objavio ruski dnevni list "Nova gazeta".

Navodno, on je osmislio detaljan plan iskorišćavanja proruskih snaga u Ukrajini kako bi se Rusiji pripojili Krim kao i delovi istočne Ukrajine - sve dok je na vlasti još uvek bio Viktor Janukovič, prenosi "Jutarnji.hr".

Prema dokumentu koji prenosi "Nova gazeta", Putin je Janukoviča smatrao "politički bankrotiranim" pa je osmislio plan koji bi pokrenuo lančanu reakciju događaja koji bi na kraju doveli do ruske ekspanzije prema zapadu.

Pomalo neverovatne tvrdnje dobijaju ne težini kad se zna da je "Nova Gazeta" ove godine nominovana za Nobelovu nagradu za mir, kao i da je reč o jednom od poslednjih nezavisnih medija u Rusiji.

Dokument je Putinova kancelarija prvi put navodno dobila na razmatranje između 3. i 12. februara 2014, istovremeno kad je ukrajinski parlament doneo odluku o opozivu Viktora Janukoviča.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Među detaljnim koracima paklenog plana ističe se kako Janukoviča nakon smene treba predstaviti kao žrtvu državnog udara i prezentovati kao jedinog, legitimnog ukrajinskog lidera.

- Rusija treba da ponudi prekogranične sporazume i ostvari direktne međunarodne veze sa ukrajinskim teritorijama na kojima postoji stabilan proruski elektorski sentiment - stoji u navodnom dokumentu.

Dokument upozorava kako će ruska podrška tim područjima "predstavljati teret za budžet u trenutnoj situaciji", ali se ujedno ističe kako će Rusija "ostvariti neprocenjivu dobit u vidu novih demografskih resursa kao i visokokfalifikovanog ljudstva u području industrije i transporta".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Autentičnost tog dokumenta nije moguće potvrditi, prenosi Rojters, a "Nova gazeta" nije objavila ko ga je pripremio niti da li ga je Kremlj prihvatio.

S druge strane portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je: "Sve su to novinske gluposti".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    26. februar 2015 | 13:26

    Ne daj se Putine. Ne damo da te zgade ovde u Srbiji ove naše marionetske vlade.

  • Neptun

    26. februar 2015 | 14:38

    Sta krim sa krima putin krece na mjesec zauzima ga usput bombarduje mars i lagano dalje nastavlja ka jupiteru medjutim nisu ni oni ocekivali tako kvarnog putina pa uz oslab otpor i njih zauzima te brzinom svjetlosti putuje na cunga munga galaksiju u medjuvremenu zasjeda medjukosmicki savjet sta da rade jer putin hoce sve da zauzme i odluka je pozovimo amere oni su najbolji i nisu kvarni bore se u sve i jednoj zemaljskoj drzavi da odbrane i uvedu demokratiju do poslednje kapi nafte Hvala telegrafu za objavu necete me valjda razocarati

  • Stancos de Pancos

    26. februar 2015 | 13:50

    CIA snajka CIA !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA