NAPAD NA PODGORICU: Priština tvrdi da je Crna Gora ušla 40 kilometara na "njihovu" teritoriju!

- Vlada Crne Gore je postavila tablu na teritoriji Kosova i građanimaa Kosova, stanovnicima opština Peć i Dečani, ne dozvoljava se da koriste svoju zemlju na granici sa Crnom Gorom - izjavila je poslanica kosovskog parlamenta Besa Gadžeri

  • 92

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Besa Gadžeri izjavila je tokom sednice kosovskog parlamenta da su građani Dečana i Peći sprečeni da koriste svoju imovinu na granici sa Crnom Gorom i zaključila da Vlada Kosova nije rešila pitanje granica sa Crnom Gorom.

Gadžeri je reagovala na izjave potpredsednika Vlade i šefa diplomatije Hašima Tačija, koji je tokom posete Crnoj Gori istakao da susedne države imaju dobre odnose. Ona je izjavila da je Crna Gora ušla 40 kilometara na teritoriju Kosova.

- Vlada Crne Gore je postavila tablu na teritoriji Kosova i građanima Kosova, stanovnicima opština Peć i Dečani, ne dozvoljava se da koriste svoju zemlju na granici sa Crnom Gorom - rekla je Gadžeri.

Ona je zatražila da granica između dve države bude ona koja je određena 1974. godine.

- Granica sa Crnom Gorom treba da bude granica koja je de jure i de facto bila i trebalo bi da bude ona od 1974. do 2002. godine. Granica treba da bude tamo gde je određena 1974, jer su tada određene i administrativne granice opština - izjavila je Gadžeri.

(Telegraf.rs / Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Hadzi Andrejic

    26. februar 2015 | 22:07

    Svet je u panici na pomolu je sukob dve velike nacije!

  • Suza

    26. februar 2015 | 21:53

    Sta bi to sa komsijama? Zar da se svadjaju oko medje?

  • Dr. za rock and roll

    26. februar 2015 | 22:28

    Pa oni su zajedno-- braca po nato-u ista im vojska . Dok im mila i nato ne zanima nas!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA