NAJVEĆI GENIJALAC NA SVETU? Ima samo 10 godina, upisala je fakultet, a još nije završila osnovnu školu! (FOTO) (VIDEO)

Ona se pokazala kao izuzetno talentovana devojčica za matemariku, jer je sa samo šest godina imala prolaznu ocenu na testu koji je namenjen učenicima završne godine osnovne škole. Njen mlađi brat je takođe pokazao veliko znanje iz ove oblasti

  • 1

Ester Okadi (10) iz Volsala u Velikoj Britaniji je primljena na fakultet, mada još nije završila osnovnu školu. Studije je upisala na Otvorenom univerzitetu u Velikoj Britaniji. Ona kaže da želi da doktorira, pa da otvori svoju banku.

- Konkurisanje za fakultet je bilo veoma interesantno zbog njenih godina. Ona se dobro snašla i zaradila maksimalan broj bodova na prijemnom ispitu. To je ona želela jer je još od sedme godine planirala da ide na fakultet, ali se plašila da je to prerano. Ona je sada sigurna da je došlo vreme da krene na fakultet - ponosno objašnjava majka.

Ester se pokazala kao izuzetno talentovana devojčica za matematiku, jer je sa samo šest godina imala prolaznu ocenu na testu koji je namenjen učenicima završne godine osnovne škole. Njen mlađi brat je takođe pokazao veliko znanje iz ove oblasti.

Njihova majka Omonefe (34) je rešila da decu podučava kod kuće, pa je u tu svrhu deo dnevnog boravka prilagodila potrebama sina i ćerke.

Printskrin: Youtube/Birmingham Mail Printskrin: Youtube/Birmingham Mail

Ona će svoje školovanje nastaviti od kuće, a kada završi fakultet planira da postane milionerka.

Njeni roditelji su izuzetno ponosni i srećni zbog ćerke. Kako kažu, želja svakog roditelja je da ih deca prevaziđu, a njihova deca baš to rade.

Ester nije prva desetogodišnjakinja koja je upisala fakultet. Pre nje je Rut Lorens postala najmlađa osoba koja je upisala Oksford. Ona je diplomirala sa 13 godina, a sada je profesorka na Ajnštajnovom matematičkom institutu na Jevrejskom univezitetu u Jerusalimu.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA