KAD SRBIN NAPRAVI: Kobaja od 2 kilometra i 28 krmača za Ginisa! (VIDEO)

Najduža kobasica ove godine napravljena je od mesa 28 krmača od po 250 kilograma, koje su otkupljene od poljoprivrednih gazdinstava u Turiji, Nadalju i Srbobranu. Nakon razgledanja gurmani su mogli i da je pazare

  • 7

Da kada se dohvate nečega Srbi ne mogu da omanu, dokaz je poslednja 31. tradicionalna kobasicijada u Turiji kod Srbobrana, na kojoj su znalci napravili ni manje ni više nego kobasicu dugačku dva kilometra i simboličnih 31 metar!

Time je oboren prošlogodišnji rekord kada je kobasica bila kraća za metar. Ovogodišnja, koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda, "nadevana" je četiri dana, a publici je u centru sela predstavljena nakon što je upakovana u plastičnu foliju donesena na traktoru.

Inače, najduža kobasica ove godine napravljena je od mesa 28 krmača od po 250 kilograma, koje su otkupljene od poljoprivrednih gazdinstava u Turiji, Nadalju i Srbobranu, a nakon razgledanja gurmani su mogli i da je pazare.

Rekorderka je prodavana "na metar" po ceni od 500 dinara.

Predstavljanje turijske "kobasice", ove godine prošlo je bez prisustva Ginisove komisije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA